Slezská kuchyně v podstatě kříženec chutí
Běžně známá je z řeznických pultů masen, hlavně slezská tlačenka, kterou si s oblibou dáváme s cibulí a octem, pořádně opepřenou k čerstvému chlebu.
Běžně známá je z řeznických pultů masen, hlavně slezská tlačenka, kterou si s oblibou dáváme s cibulí a octem, pořádně opepřenou k čerstvému chlebu.
Za sedmi horami kyselého zelí a sedmi potoky z houbové, koprové, rajské, křenové, gulášové, pepřové a jahodové omáčky, bylo slavné, v celém světe známé knedlíkové království.
Většinu Polska tvoří monotónní krajina nížin, pahorkatin a plošin, omývaná Baltským mořem v severní části země.
Nedalo mi to, abych si hned pro první větu nevypůjčil slova z písničky pánů Svěráka a Uhlíře.
Celá věc je dána podmínkami života, ale i zdrojem surovin pro jejich vaření. A není také divu.