Ježíškova cesta i v Berouně

Tak jako každým rokem i letos si děti školní družiny prošly Ježíškovu cestu za pomoci budoucích vychovatelek, které k nám chodí každý týden na praxi.

Ježíškova cesta i v Berouně

Tentokrát jsme její úkoly plnili na hřišti u autobusového nádraží v Berouně. A ani jsme nemuseli na Boží Dar, i když tam by to bylo lepší.

Krásné slunečné počasí přivítalo děti naší školní družiny v prostorách hřiště u autobusového nádraží. Kolem hřiště je rozmístěno 13 panelů, u kterých asistují praktikantky. Vždyť jejich pomoc jsme dnes opravdu potřebovali. Vše probíhalo jak na drátku. Vše je připraveno a my začínáme.

Dostáváme se na 1. stanoviště ke královně Větrule a plníme úkol. Dle obrázku musíme rozpoznat, která houba je jedovatá a proto se nesmí jíst. Na druhém stanovišti nás vítá Netopýrek Pírek, který pro nás připravil další úkol. Musíme správně přiřadit obydlí, které patří zobrazeným zvířátkům. Na třetím stanovišti na nás čeká Hvězdulka s její otázkou. Co žije v českém rybníce. Vybíráme z několika vyobrazených živočichů. Čtvrté stanoviště zabezpečuje Ťápula a na tomto stanovišti určuje stopy zvířat. Zjišťujeme, kdo to tu vlastně byl! Na pátém stanovišti se setkáváme s Fukačem a zde vybíráme předměty, které bychom použili při zdobení vánočního stromečku. Na šestém stanovišti na nás čekají Sníčci a zde máme zjistit, co zvířátka jedí nejraději. Na sedmém stanovišti na nás již čeká Nimbusel a Kumulusík. Naším úkolem tady je najít dvě stejné sněhové vločky. Osmé stanoviště hlídá Skákoš a ten nám klade otázku, co prý lidé jedí na Štědrý den. Na devátém stanovišti se zase setkáváme s Netopýrkem Pírkem. Zde hledáme cestu domů do svého obydlí. Desáté stanoviště zabezpečuje Mrakor a naším úkolem je najít tři rozdíly na obrázcích v Ježíškově dílně. Na jedenáctém stanovišti na nás čeká skřítek Pořádníček. Ten nás přivádí do lesa a my musíme zjistit, co do lesa nepatří. Dvanácté stanoviště oprašuje Poštísko. Na tomto stanovišti poznáváme barvy kolem sebe.

A konečně se dostáváme do cíle, kde na nás čeká Ježíšek. Navštívili jsme Ježíškův svět. Máme zjistit, kdo vlastně Ježíškovi pomáhá připravovat dárky. Kdo tedy vlastně patří do Ježíškova světa. Odpovědi na otázky a splněné úkoly zapisujeme do Ježíškova zápisníčku, který pak odevzdáváme. Tak uvidíme, kdo to vlastně vyhraje. Odpolední akce se podařila, počasí nám vyšlo a my se už opravdu těšíme na Ježíška.

Autor:
Vydáno: