Články
Sloní slzy patří mezi ty méně tradiční sladkosti, které se u nás vyrábějí. Ovšem co do složitosti to není příliš náročné - aspoň mě se teda zdá. Z bílků se ušlehá tuhý sníh. Cukr a vanilkový cukr se utře do pěny. Postupně se přidává polohrubá mouka, prášek do pečiva, kakao a teprve pak se lehce vmíchá sníh. Plech se vyloží pečícím papírem a peče se tohle těsně při sto osmdesáti stupních Celsia zhruba půl hodiny.

Činnost ve školním roce 2014 – 15 ve školní družině a školním klubu Beroun – Závodí, je velmi úzce spjata se 750. výročím vzniku našeho města, spíše o jeho první písemné zmínce. A tak děti se seznamují s naším městem.
Nedávno jsme řešili opracování a předpřípravu masa. Dnes to bude o pojmech, jenž se vyskytují ve vaření a někteří lidé tomu nerozumí. Tak například vodní lázeň. To je velmi jednoduchá záležitost. Na sporák si dáte kastrůlek s vodou a na něj druhý, ve kterém mohou být například žloutky nebo máslo s čokoládou a tak podobně. Zásadou je stále míchat, případně třít, aby se hmota neměla šanci připálit.

Vzhledem k probíhajícím Velikonočním svátkům a velikonočním prázdninám jsme si my tento svátek připomněli až dnes 10. dubna. Tento den se slaví od roku 1906.

Je středa 8. 4. S typickým aprílovým počasím, ale my se v družině ani v klubu nenudíme. Po delší době mezi nás opět zavítal oblíbený kouzelník Waldini.
první 172 344 516 517 518 519 520 573 626 poslední