Články

Smetanový mls

Tak se ani není čemu divit, že dnes to bude recept, který je sladký. Není to nic moc složitého. Je zapotřebí opravdu málo surovin. Recept je nazvaný podle hlavní přísady a tou je smetana. Nejdříve si musíme připravit želatinu. Ta se dá nabobtnat do vlažné vody. Pak přijde na řadu vanilkový lusk. Ten se podélně rozpůlí a vyškrábe se dužina.


detail

Sloní slzy

Sloní slzy patří mezi ty méně tradiční sladkosti, které se u nás vyrábějí. Ovšem co do složitosti to není příliš náročné - aspoň mě se teda zdá. Z bílků se ušlehá tuhý sníh. Cukr a vanilkový cukr se utře do pěny. Postupně se přidává polohrubá mouka, prášek do pečiva, kakao a teprve pak se lehce vmíchá sníh. Plech se vyloží pečícím papírem a peče se tohle těsně při sto osmdesáti stupních Celsia zhruba půl hodiny.


detail

Infocentrum v Berouně

Infocentrum v Berouně

Činnost ve školním roce 2014 – 15 ve školní družině a školním klubu Beroun – Závodí, je velmi úzce spjata se 750. výročím vzniku našeho města, spíše o jeho první písemné zmínce. A tak děti se seznamují s naším městem.


detail

Termíny ve vaření

Nedávno jsme řešili opracování a předpřípravu masa. Dnes to bude o pojmech, jenž se vyskytují ve vaření a někteří lidé tomu nerozumí. Tak například vodní lázeň. To je velmi jednoduchá záležitost. Na sporák si dáte kastrůlek s vodou a na něj druhý, ve kterém mohou být například žloutky nebo máslo s čokoládou a tak podobně. Zásadou je stále míchat, případně třít, aby se hmota neměla šanci připálit.


detail

první     163     326     488 489 490 491 492     545     598     poslední