Články

Kysané zelí

Kysané zelí možná dětem nechutná, nicméně se jedná o neskutečný druh zbraně proti různým nebezpečným chorobám. Navíc se dá použít do různých jídel nebo jako příloha. V zimě je neocenitelným zdrojem vitamínu C. Obvykle se nechává kysat zimní zelí. To se očistí od vrchních listů a odřeže se košťál, který přečnívá. Uvnitř zelí se křížem nařeže, aby nezůstal celý. Pak už se strouhá na speciálním struhadle. Říká se, že nastrouhané zelí by mělo mít tloušťku dva až tři milimetry.


detail

Potápěči v zoo aneb Jak probíhá údržba velkých akvárií

Potápěči v zoo aneb Jak probíhá údržba velkých akvárií

Na pestrobarevné paletě zvířecích druhů v moderních zoologických zahradách nebývají dnes pouze velcí savci – také mnozí zástupci ptáků, či plazů vyžadují naší pozornost, protože se ve své domovině stávají bytostně ohrožení lidskou činností. Rovněž v ostravské zoo je k vidění neobvykle pestrá druhová skladba zvířat a rozhodně k tomu přispívají také akvária. Na každém kroku tu něco crčí, tu něco bublá…


detail

Samec zubra evropského

Samec zubra evropského

Příští úterý 22. listopadu se v ZOO Tábor těší na dlouho očekávanou událost: do zoo z polských Niepolomic přicestuje samec zubra evropského nížinné linie, který tak doplní chovné stádo. Jeho potomci by se jednou měli opět volně prohánět po české krajině.


detail

první     137     274     411 412 413 414 415     507     599     poslední