Články
Lidé na horké počasí reagují tak, jak známe – berou na sebe co nejlehčí a nejvzdušnější oblečení, zvyšují příjem tekutin a více si hlídají pitný režim, omezují náročné fyzické aktivity na ty nejnutnější nebo se snaží vyhnout delšímu pobytu na přímém slunci, zejména přes polední hodiny. Jak se ale s vysokými teplotami popasují zvířata?

18. května si každým rokem připomínáme Mezinárodní den muzeí a galerií. Stejně tomu bylo i dnes. Na tuto akci se připravily i děti školní družiny.

Po krásné besedě s lesním pedagogem Ondrou, následovalo pokračování tohoto týdne. Tentokrát šlo o zúročení informací z akce v naší soutěži.
Je zapotřebí mít jahody čerstvé. S kompotovanými by to nemuselo vyjít přesně. Jahody si tedy omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Jahody si rozdělíme na dvě části. První část jahod si obalíme ve směsi cukru a citrónové šťávy. Druhá část jahod bude malinko složitější. Bude se potřebovat marcipánová hmota. Ta se už kupuje hotová.

Ústecká zoologická zahrada chová vzácný druh jelena, který sice stojí na okraji zájmu běžných návštěvníků, ale ocení jej zejména odborníci. To samozřejmě nesnižuje jeho chovatelskou hodnotu, právě naopak. „Jeleny bělohubé jsme začali chovat v roce 2000, v průběhu dvou let jsme dovezli celkem pět zvířat. Dva samci a dvě samice přišli z Tierparku Berlin a jedna samice ze Zoo Rotterdam. Jeleny jsme umístili do rozlehlého výběhu stranou hlavní návštěvnické trasy, aby měli klid i dostatek vhodného prostoru.
první 95 190 284 285 286 287 288 418 548 poslední