Ochutnej Vietnam!

Určitě je leckdo z vás milovníkem dobrého jídla, ať už od mamky, babičky nebo od nějakého špičkového šéfkuchaře. Pravý labužník by měl ale zkusit všechno a vsadím se, že vietnamské speciality ještě většina z vás neochutnala!

Právě pro takové nadšence jakéhokoliv jídla nebo prostě pro fanoušky přímo vietnamské kuchyně, je letos na 17. září 2016 naplánován již třetí ročník festivalu „Ochutnej Vietnam“. Koná se v Holešovické tržnici v hale 13 a lístky na něj už jsou v prodeji. Rozhodně se ale nemusíte bát, že na vás ze stánků budou vykukovat smažení psi nebo něco podobného. Festival je tu pro to, aby lidem předvedl opravdové a všední vietnamské pokrmy a nápoje.

K tomu všemu pořadatelé slibují i jiný pestrý program – hudba, workshopy, hry, soutěže, nejlepší příspěvky z facebookové stránky „Přiznání Vietnamců“ a mnoho dalšího.

A znáte i pražskou tržnici Sapu v Písnici? Vím, že o ní kolují různé zvěsti, ale když víte kam, jít, i tady můžete ochutnat skvělé vietnamské jídlo, a to po celý rok (zavírají jenom v den jejich Nového roku). Mluvím třeba o vietnamské polívce Pho, jarních závitcích, grilovaném kachním mase nebo o bambusovém vývaru.

Jestli jste tu ještě nikdy nebyli a chcete hned napoprvé zajít do těch lepších a osvědčených restaurací, určitě byste měli vyhledat pořad České televize, kde kuchařka a foodblogerka Kamu (Kamila Rundusová) provádí tržnicí („Kamu ve Vietnamu“).

Určitě si taky nedělejte starosti, pokud ještě zrovna neovládáte manipulaci s hůlkami, nikdo se na vás kvůli tomu zlobit nebude, a obsluha je tu proto, aby po vás případný nepořádek uklidila J. Třeba takto stihnete natrénovat na „Ochutnej Vietnam“!

Ať už tedy za vietnamskými specialitami vyrazíte do Holešovic nebo do Písnice, myslím, že si každopádně odnesete zážitek, a obohatíte svou mysl o jinou kulturu.       

Autor: Lucie Prandstetterová

Vydáno: