Články

Loučení s létem aneb družinová „vlaštovkiáda“

Loučení s létem aneb družinová „vlaštovkiáda“

Měsíc září nám oznamuje, že se o vládu naší přírody hlásí podzim. Rána jsou chladná, teplota klesá již i odpoledne, více přeprchá a den se pomalu zkracuje. Ovšem nejvíce to vidíme či slyšíme na našem školním dvoře, ale i v blízkém okolí. Již definitivně od nás odletěly jiřičky, které si stavěly hnízda u našich školních oken. Ani vlaštovky již není vidět. Prostě začíná nám podzim. A tak děti naší družiny a klubu se dnes rozloučily s létem a zároveň přivítaly podzim. Uspořádali jsme tradiční akci, kterou léta nazýváme „vlaštovkiáda“.


detail

Klokaní mládě

Klokaní mládě

Plán najít partnerku albinotickému klokanu Skippymu, aby mohl založit rodinu a rozšířit chov, se v ZOO Tábor velmi podařil. Mladá samička přivezená na konci minulého roku se mu zalíbila tak moc, že už letos se v jejím vaku objevil první malý klokánek. Stejně jako rodiče je i on celý bílý, protože v táborské zoologické zahradě chovají albinotickou formu klokana rudokrkého. Využijte pěkných letních dnů a přijďte se podívat, jak prozkoumává okolní svět. V těchto dnech se totiž poprvé vydává na delší průzkumné cesty mimo bezpečí mateřského vaku.


detail

Jaký sport si mám vybrat?

Chtěli byste začít sportovat a pořád nevíte, který sport by byl pro vás ten pravý? Tak přesně pro vás je tento článek!


detail

Sladké vychytávky - pomerančový salát

Vezmeme si ovoce - pomeranče, banány a citrón - to vše si omyjeme studenou vodou. Pomeranče si oloupeme a zbavíme bílých vláken, překrojíme a krájíme na tenká půlkolečka. Následně si vezmeme talíř, pokud možno velký, na něj klademe střídavě tenká půlkolečka s plátky banánu, které si také nachystáme.


detail

Zelí zapečené s bramborami

Tento recept je úplně jednoduchý, pro někoho možná svým způsobem zvláštní, protože na něj není potřeba moc surovin a navíc je tak trochu na kyselý způsob. Jako první si oloupeme brambory. Pak si je umyjeme a následně nakrájíme, klidně na větší kousky. Do pekáče si dáme slunečnicový olej, na něj nasypeme pokrájené kousky brambor. Osolíme a přejdeme k zelí. Vezmeme si sterilované, které nemusíme nechat okapat, právě naopak.


detail

první     103     206     307 308 309 310 311     424     537     poslední