Články

Stejně jako my všichni ve svých domovech zkrášlujeme naše obydlí k přivítání Velikonoc, tak i většina měst se snaží přiblížit lidem atmosféru jara. V Berouně již tradičně zdobí děti ze základních škol své břízky. K jejich zdobení požívají vlastnoručně vyrobené ozdoby. Ne jinak je tomu i letos.
Krůtí maso si omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Nachystáme si marinádu - slunečnicový olej, sůl, mletý pepř a utřený česnek. V této směsi necháme maso dva dny - 48 hodin. Po uplynutí této lhůty si maso vyndáme z marinády a nachystáme si rajčata.

Velikonoce právě startují a jednou z jejich hlavních součástí, zejména pro děti, je pochopitelně i barvení, zdobení a dekorování vajec. Pokud už vás ale klasické techniky barvení vajec omrzely, ale na druhou stranu si na složitější dekorování voskem nebo gravírování netroufnete, máme pro vás i tak několik variant. Postačí několik základních barev na vejce a pár nápadů a uvidíte, že vzniklé dekorace budou moderní, působivé a hlavně zábavné, stejně jako celé tvoření.

Právě dnes utichly zvonky ve školách a dětem začaly „Velikonoční prázdniny“. Ano, prázdniny začaly, ale děti školní družiny na naší škole vyrazily do přírody. Sice trochu aprílové počasí, docela i chladno, ale naše tradiční akce, kterou je výprava do lomu Alkazar se konala.
Krocan je velmi oblíbená drůbež především ve Spojených státech Amerických, kde je spojená především s jedním z největších svátků - Den díkuvzdání. Jindy se u nich prakticky ani krocan nedělá. Ovšem u nás nejsme v Americe, tak si můžeme dát dovolit tento typ drůbeže kdykoliv.
první 101 202 302 303 304 305 306 432 558 poslední