Nezlomení – výstava plná hudby

Spojíte – li několik uměleckých směrů v jedné akci, dosáhnete neobyčejného zážitku pro přítomné obecenstvo. Je už tradicí, že při vernisážích výstav v Galerii umění v Karlových Varech, vystupuje některý z hudebníků, na jejich zahájení.

Nezlomení – výstava plná hudby

Nejinak tomu bylo i při příležitosti zahájení netradiční výstavy „NEZLOMENÍ“, sbírek Michaila Karminského, se zaměřením na Ruské nonkorformisty, 2. poloviny 20 století. Tentokrát to byl člen Karlovarského symfonického orchestru, koncertní mistr Vladislav Liněckij, který za doprovodu klavíru, přednesl několik houslových děl. Vernisáž se konala 3. května 2018 a výstava bude trvat do 24. června 2018. Výstavu zahájil Jan Samec, ředitel galerie a promluvil zde i sběratel uvedených děl Michail Karminský. Vernisáže se zúčastnila i delegace Ruského konzulátu v Karlových Varech, v čele s jeho vedoucím konzulem.

   Samotná zajímavá výstava zabrala svým rozsahem, dvě přízemní křídla Galerie umění a návštěvníky při prohlížení uměleckých děl, na housle provázela sestra sběratele – Izraelská houslová umělkyně. Jednalo se opravdu o významný umělecký zážitek. Pokud se Vám podaří dostat se do Karlových Varů, zajděte se podívat do galerie, stojí to za to!!!

Autor:
Vydáno: