ZOOlympiáda ve školní družině

K tradičním akcím školní družiny a klubu patří již několik let připomenutí si Světového dne zvířátek. Tento den se slaví každoročně 4. října na den svátku Svatého Františka z Assisi, patrona zvířat. Ten celý svůj život zasvětil péči o nemocná a opuštěná zvířata. Tento světec proslul svým laskavým vztahem ke všem zvířatům.

ZOOlympiáda ve školní družině

Ve středu 5. 10. jsme se sešli všechna oddělení školní družiny i školní klub, abychom společně si připomněli Světový den zvířat. V tento den jsme měli připravenou ZOOlympiádu.

Celé odpoledne, i když bylo trochu studené, jsme strávili na školním dvoře i školním hřišti. Každý z nás si prošel sedmi stanovišti, kde si splnil příslušný úkol. Na prvním stanovišti jsme si zahráli na opice, které dokáží viset na větvi až 4 hodiny. Nám to však vyšlo maximálně na několik minut, a to ještě těm nejlepším. Druhé stanoviště patřilo servalům, jež dokáží vyskočit do výšky až tři metry. Na třetím stanovišti jsme se převtělili do plameňáka, který dokáže stát na jedné noze i celou noc. My jsme však vydrželi jen několik minut. Na čtvrtém stanovišti jsme se dověděli, že některá zvířata, která dýchají vzduch, ale tráví třeba mnoho času ve vodě, umí zadržet dech na velice dlouhý čas. To nám ovšem nehrozilo, ale přesto jsme se snažili. Na pátém stanovišti jsme zjistili, že čím rychleji umí zvíře běžet, tím lépe může chytat kořist, nebo utéci zvířeti, které se ho snaží ulovit. My víme, že mezi nejrychlejší zvíře patří gepard. A tak jsme měli za úkol běžet na čas jedno kolo kolem hřiště. Na šestém stanovišti jsme si zahráli na klokana, který používá ke skoku dlouhé zadní nohy. Umí přeskočit i vzdálenost přes čtyři metry. To se nám však nepovedlo. Na sedmém stanovišti jsme si vyzkoušeli skok žáby. Všechny výsledky jsme zapisovali a pak se vyhodnotily. Přestože bylo dost chladno, my jsme si odpoledne vskutku užili. A jak to nakonec dopadlo? Zde jsou výsledky:

1. oddělení:
1. místo: Julie Dušilová
2. místo: Matyáš Fortuník
3. místo: Patrik Ševčík

2. oddělení:
1. místo: Popelík Radimír
2. místo: Hanke Tadeáš
3. místo: Jiří Fortuník, Tobiáš Gruber

3. oddělení:
1. místo: Suchitra Adam, Smejkal Jaroslav
2. místo: Vaisová Eliška
3. místo: Veselý Radim

4. oddělení
1. místo: Exner Ondřej
2. místo: Štechová Sára
3. místo: Lundquist Filip

Školní klub:
1. místo: Jakub Pírko
2. místo: Matěj Láznička
3. místo: Lukáš Alter

Po vyhlášení nejlepších z jednotlivých oddělení družiny i klubu, každý obdržel sladkou odměnu. Takovým to způsobem jsme slavili svátek zvířat.

Autor:
Vydáno: