ZOO Tábor má nový dubový háj

Osmdesát mladých doubků vysadila ZOO Tábor v dubnu letošního roku. Zalesnila se tak dosavadní holina na pozemku, který je sice mimo současný areál ZOO Tábor, ale který k pozemkům zoo také patří.

ZOO Tábor má nový dubový háj

ZOO Tábor tím navázala na loňskou výsadbu aleje javorů podél cesty od pokladen u hlavního vchodu k restauraci v rámci velmi úspěšné oslavy Dne stromů. Svůj strom tehdy v zoologické zahradě zasadilo hned několik zástupců táborského veřejného života, mezi nimiž nechyběli ani zástupci sdružení Apla, které se zabývá podporou rodin s autistickými dětmi, táborský zastupitel Radovan Kacerovský či učitel biologie z táborského soukromého gymnázia Jaroslav Dvořák.

„Hlavním posláním ZOO Tábor je ochrana ohrožených druhů zvířat a ochrana přírody vůbec. K tomu neodmyslitelně patří i péče o rostliny a stromy nejen v zoologické zahradě, ale i v jejím bezprostředním okolí. Výsadba stromů je navíc symbolem naděje do budoucna, která nám všem pomůže zlepšit vzduch, který dýcháme, a je vždy i nenahraditelným pohlazením pro oko i duši,“ říká ředitel ZOO Tábor Evžen Korec.

Zdroj: ZOO Tábor
Autor:
Vydáno: