Zoo Brno otevře sezónní vstup

Brněnská zoo zprovozní od pondělí 2. července nový sezónní vstup u odstavné plochy v Kníničkách. Hlavním důvodem je větší pohodlí pro návštěvníky.

Odpadne tak nutnost vracet se několik set metrů zpět z Kníniček ke klasickému vstupu. Přímo u odstavné plochy si v pokladně všichni zájemci koupí vstupenky a do zoo se dostanou hned na druhé straně silnice pod Beringií,“ vysvětlil ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Dočasná pokladna bude umístěna v dřevěném prodejním stánku v areálu bývalého VUT, a to hned u vjezdové brány. Po nákupu vstupenek přejdou návštěvníci na druhou stranu Ondrovy ulice. Kvůli zajištění bezpečnosti při přecházení této komunikace zde vybudujeme dočasný přechod pro chodce. V současné době jednáme se všemi dotčenými úřady a doufáme, že bychom ho mohli mít hotový v následujících týdnech.

Sezónní vstup se bude nacházet u plynoměrné stanice v zadní části areálu Zoo Brno. Zde nainstalujeme dva turnikety a branku pro kočárky. Návštěvníci se pak dostanou po zpevněné cestě a dřevěné lávce k expozici lišek polárních.

V dočasné pokladně se budou prodávat základní vstupenky a přenosné permanentky, akceptovat ale samozřejmě budeme také nepřenosné a pojízdné vstupenky. Platba bude možná pouze v hotovosti.

„Po dokončení přechodu to bude sice dočasný, ale plnohodnotný vstup. Doufáme, že se tím uleví hlavním pokladnám a zároveň bude přístup do Zoo Brno pro všechny návštěvníky příjemnější a rychlejší,“ doplnil Hovorka.

Sezónní vstup bude otevřený každý den až do konce srpna, v září pak o víkendech a svátku. Vstupenky si bude možné koupit vždy od 9 do 17 hodin.

Zdroj: ZOO Brno
Autor:
Vydáno: