Zimní přikrmování ptáčků v parku

Venku se ochlazuje, v Berouně i sněží, i když sníh jistě asi dlouho nevydrží. Proto se děti školní družiny vydaly do parku nedaleko od školy, aby těm našim zpěváčkům přilepšily.

Zimní přikrmování ptáčků v parku

Je páteční odpoledne 15. 1. a děti ze školní družiny (Veverušáci) se domlouvají na místě, kam rozvěsí lojové kouličky pro naše zpěváčky, které zde zůstávají přes zimu. Nejprve si povídáme o ptáčcích a pak vyrážíme ven. Nějak vlídně není. Sice neprší, nyní ani nesněží, ale tvrdě se ochlazuje. A tak jsme zvolili místečko nedaleko školy v našem školním parku. V křoviskách kolem školy a v parčíku můžeme pozorovat naši ptačí droboť, která právě nyní potřebuje dostat něco málo do zobáčku.

Lojové kouličky rozvěšujeme na stromy a keře tak, abychom mohli ptáčky pozorovat. V paku je rozvěšeno a tak odcházíme na hřiště pod mostem, kde ptáčci by též mohli být. Ovšem tady by to bylo asi zbytečné, neboť jsou zde ještě ty, které jsme sem dali před Vánoci. Přidáme jen něco málo a půjdeme zpět ke škole a rozvěsíme kolem školy. I tady se nachází mnoho ptáčků. Když je vše hotové, odcházíme zpět do družiny, neboť za tu chvíli jsme docela dobře promrzli. Tak ptáčkové, dobré chuti!

Autor:
Vydáno: