Zimní prázdniny začaly

22. prosince děti byly naposledy v letošním roce ve škole. V novém roce se opět sejdeme 3. ledna. Ovšem děti školní družiny si zimní prázdniny zkrátily a vyrazily 23. 12. 2022 na tradiční akci, kterou je „Zdobení vánočního stromku pro zvířata v lese“. Den před Štědrým dnem vyrazily opět děti ze školní družiny na svoji tradiční akci. Vždyť i zvířátka v lese si mohou dopřát vánoční stromeček, ozdobený různými pochutinami jim určeným.

Zimní prázdniny začaly

V osm hodin jsme se sešli společně u školy a krátce po osmé hodině odcházíme na naše tradiční místo – Dub Na Herinkách. Počasí nám přálo, sice „bílé Vánoce“ to nebyly, ale hlavně že nepršelo. Cesta lesem byla místy namrzlá, ale více přemočená a blátivá. Každý si pro zvířátka na stromek něco nese – jablíčka, mrkvičky, lojové koulička, mleté ořechy. Po více než hodině jsme dorazili do cíle – Dub – památný strom, který již nyní je nahrazen dubem o něco mladším. Odkládáme věci a následuje svačina. Posilnění po svačině jdeme na obchůzku v blízkém okolí, abychom našli nějaké místečko pro zdobení. Každý si našel místečko a můžeme zdobit. To se ty zvířátka budou mít. Po ukončení zdobení jsme si zazpívali několik koled a píseň Vánoce, Vánoce přicházejí. Vracíme se zpět na naše místo, kde máme batůžky a posloucháme pohádku „Vánoční příběh se zvířátky v lese“. Po přečtení pohádky jsme si šli zahrát na schovávanou. Začalo nám být chladno a začal foukat vítr.

Pomalu a jistě začínáme uklízet, aby po nás nic nezůstalo a připravujeme se na odchod. Než se však rozejdeme domů, zašli jsme ještě ve škole do družiny, abychom si odpočali a něco si ještě zahráli. Před třináctou hodinou se začínají scházet rodiče a my odcházíme s nimi domů. Snad si zvířátka smlsnou a užijí si též Štědrý den.

Tak krásné a veselé Vánoce!

Autor:
Vydáno: