Zelí zapečené s bramborami

Tento recept je úplně jednoduchý, pro někoho možná svým způsobem zvláštní, protože na něj není potřeba moc surovin a navíc je tak trochu na kyselý způsob. Jako první si oloupeme brambory. Pak si je umyjeme a následně nakrájíme, klidně na větší kousky. Do pekáče si dáme slunečnicový olej, na něj nasypeme pokrájené kousky brambor. Osolíme a přejdeme k zelí. Vezmeme si sterilované, které nemusíme nechat okapat, právě naopak.

Můžeme je rozložit na brambory celé, ale kdo by chtěl, může ho i překrájet. Kdo nemusí příliš kyselé, klidně si zelí může propláchnout na sítku pod tekoucí vodou. Zelí tedy rozložíme na brambory a to je v podstatě všechno. Takto nachystaný pokrm vložíme do trouby a pečeme na středně vyhřátý způsob, ovšem záleží na troubě, každá peče jinak. Během pečení brambory a zelí hlídáme a promícháváme. Hotové jídlo si vyndáme a můžeme podávat. Je to jednoduché a lehce stavitelné jídlo.

Zelí má mnoho zdraví prospěšných látek, kromě toho dobře působí i na zažívání a dokonce má i látky, které mohou zabránit tvorbě rakovinových buněk, což je vynikající vlastnost. Kdo má cukrovku, měl by se v uvozovkách zelím dost naprásknout. Kromě toho je vhodné zelí i pro lidi, kteří mají nemocné dýchací cesty.

Autor:
Vydáno: