Závěrečné klání v rámci Týdne lesů

Týden utekl jako voda a děti školní družiny dnes naposledy, v rámci Týdne lesů, ukončily závěrečné klání skupin proti sobě. Kdo bude asi nejlepší? Kdo to nakonec vyhraje? O tom se přesvědčíme!

Závěrečné klání v rámci Týdne lesů

Po skončení vyučování a po dobrém obědě odcházíme společně do školní družiny prvního oddělení, kde na nás již čekají malí prvňáci. Ano, čekají, neboť dnes je poslední den soutěží. Proto se musíme maximálně snažit, aby to vítězství bylo naše. Rozdělení do skupin a boj může začít. První soutěž byla věnována lesním zvířatům. Dvanáct veršovaných hádanek jsme měli ukončit správnou odpovědí. Šlo nejen o rychlost, ale i správnost. Dnes při této soutěži nebyl problém. Ve druhé soutěži jsme si zahráli tak trochu na detektivy, když na místě činu byly zajištěny různé stopy. Byli uvězněni čtyři podezřelí, kterým byly sejmuty otisky, které se nám promíchaly. Pachatelům jsme měli přiřadit stopy a odhalit pachatele. Tento případ nám dal trochu více práce, ale nakonec jsme se s ním poprali. Třetí soutěž byla tak trochu na zrak. Na dvou téměř stejných obrázcích se nacházelo 15 rozdílů. Naším úkolem bylo je najít. I toto se nám podařilo. Poslední část soutěžního odpoledne byla tak trochu zábavnější. Ke hře „pexeso“, které jsme si vyrobili během jarního putování přírodou, kdy jsme fotili nejen probouzející se stromy, ale i jarní květiny. Dvě a dvě skupiny nastoupily ke hře pexeso a vítězové se pak střetli o první a druhé místo, prohraní o třetí a čtvrté místo. Nyní jsme hráli pexeso jarních rostliny. Vše bylo dokonale bodováno a vzešly následující výsledky a nakonec i vyhodnocení dnešního dne. Jak to tedy dopadlo?

1. místo – 1. skupina 60 bodů
2. místo – 4. skupina 56 bodů
3. místo – 3. skupina 54 body
4. místo – 2. skupina 52 body

Boj byl velmi vyrovnaný, takže všem patří velké poděkování za snahu a vítěznému dnešnímu družstvu blahopřejeme. V neposlední řadě patří i vyhodnocení celého Týdne lesů a zde jsou výsledky.

1. místo – 3. a 4. skupina
2. místo – 1. a 2. skupina

Vidíme, že boj mezi jednotlivými skupinami byl velice vyrovnaný. Blahopřání všem!

Autor:
Vydáno: