Zajímavé recepty

Tentokráte si s námi můžete připravit jahodový drotík, špenát s vajíčky nebo itelské chlebíčky.

Jahodový dortík

Smícháme si těsto na korpus. Do misky si dáme hladkou mouku, cukr, vejce, mléko, rozpuštěné vlažné máslo, kakao a vše důkladně promícháme. Takto připravené těsto vlijeme do kulaté formy vyložené pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Hotový korpus vyndáme a necháme vychladnout. Zatím si vyšleháme smetanu ke šlehání s cukrem. Dále si omyjeme jahody, které překrájíme na menší kousky a zatím odložíme na bok. Korpus si rozřízneme na dva pláty. Na spodek dáme první plát, namažeme ho vyšlehanou šlehačkou, přiklopíme druhým plátem a postup opakujeme. Nyní si na horní povrch šlehačky naskládáme omyté a na kousky překrájené jahody. Připravíme si želatinu podle návodu na obalu. Želatinu nalijeme na jahody a hned dáme ztuhnout do lednice. Je dobré mít pod dortem třeba talíř nebo nějakou podložku - kvůli želatině, kdyby náhodou tekla dolů.

Špenát s vajíčkem

Tohle bude rychlý jednoduchý recept. Vezmeme si mražený špenát nebo listy, to je jedno. V hrnci si rozpálíme máslo, na které vsypeme špenát, který osmahneme. Osolíme. Dáme si vařit vajíčka natvrdo. Ještě si připravíme klasicky brambory na přílohu. Oloupeme, omyjeme, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody. Měkké scedíme a můžeme podávat se špenátem a vajíčkem.

Italské chlebíčky

Úplně jednoduchá záležitost. Vezmeme si plátky veky. V misce si smícháme olivový olej, sůl a najemno nasekanou petrželku. Jemně touto směsí potřeme plátky veky a dáme krátce osmahnout na pánev. Vyjmeme z pánve, trochu necháme okapat na papírovém ubrousku. Pak poklademe plátkem prosciutta a půlkou plátky mozzarelly. Na závěr ozdobíme bylinkou.

Autor:
Vydáno: