Zajímavé recepty

Tentokráte si můžete s námi připravit tvarohový koláč, rajskou polévku nebo pizzu.

Tvarohový koláč

Tento koláč bude jakoby třívrstvý. Za prvé si musíme udělat těsto na korpus. Smícháme si hladkou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, vejce, mléko, rozpuštěné vlažné máslo a takto připravené těsto důkladně promícháme a nalijeme do formy vystlané pečícím papírem. Dáme péct do středně vyhřáté trouby. Hotový korpus musí vychladnout, takže si zatím uděláme tvaroh. Ten si vyšleháme spolu s cukrem, citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem. Korpus si vyklopíme, rozřízneme podélně na dva pláty. Ten jeden si dáme na spodek, na něj dáme pokud možno všechnu tvarohovou směs. Přiklopíme druhým plátem, dáme zchladit do lednice, ale není to nutné a můžeme podávat.

Rajská polévka

Rozpálíme si v hrnci olej a dáme na něj rajský protlak, který chvíli osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, kuličky nového koření, osolíme, opepříme a čekáme, až se polévka začne vařit. Jakmile se polévka vaří, vyndáme bobkový list a nové koření, zahustíme hladkou moukou, kterou si rozmícháme ve vodě a za stálého šlehání vlijeme do polévky. Provaříme zhruba dvacet až třicet minut. Ještě přisladíme, přilijeme trošku octu, můžeme sundat a podáváme. Ještě je možnost si ozdobit polévku zelenou bylinkou.

Rajčatovo-sýrová pizza

Těsto na pizzu si dáme do formy vystlané pečícím papírem a potřeme ho kečupem nebo rajčatovým protlakem. Na protlak si položíme plátky sýra. Dále si omyjeme rajčata, která si nakrájíme na kolečka a poklademe jimi sýr. Následuje poslední věc, najemno nasekaná petrželka. Vše osolíme a opepříme. Takto nachystanou pizzu vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme.

Autor:
Vydáno: