Zajímavé recepty

Tentokráte si s námi můžete připravit smetanovo-jahodový pohár, čokoládovo-jahodovo-smetanový dort nebo jogurtovou svačinku.

Smetanovo-jahodový pohár

Opět další z velmi snadných pohárů. I zde bude zapotřebí jen minimum surovin. Nejprve si vyšleháme smetanu ke šlehání s cukrem. Dále si omyjeme jahody, které pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme na úplnou kaši také s cukrem. Na dno pohárů dáme trochu vyšlehané smetany a jako druhou vrstvu rozmixované jahody. Na závěr položíme úplně nahoru jahodu na ozdobu.

Čokoládovo-jahodovo-smetanový dort

Jako první si musíme udělat čokoládový korpus. Smícháme si v misce hladkou mouku, cukr, vejce, mléko, rozpuštěné vlažné máslo, kakao a vše důkladně promícháme. Takto připravené těsto vlijeme do kulaté formy vyložené pečícím papírem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Hotový korpus vyndáme a necháme vychladnout. Zatím si vyšleháme smetanu ke šlehání s cukrem. Dále si omyjeme jahody, které překrájíme na menší kousky a zatím odložíme na bok. Korpus si rozřízneme na tři pláty. Spodní pomažeme hustě džemem s příchutí lesní směsi. Na ni namažeme vyšlehanou šlehačku a položíme jahody podle svého vkusu a množství. Přiklopíme druhým plátem a postup opakujeme. Položíme třetí plát a opět provedeme to samé. Dáme zchladit do lednice minimálně na půl hodiny a pak můžeme podávat.

Jogurtová svačinka

Tohle bude velká rychlovka. Bílý jogurt si nalijeme do skleničky. Přisypeme cukr, který rozmícháme. Nachystáme si kiwi a mandarinky, které si oboje opláchneme a oloupeme. Je na každém, jak si nakrájí toto ovoce. To si následně vložíme do jogurtu. Když se propadne až dolů, tak se nic neděje, nicméně by se tak nemělo stát.

Autor:
Vydáno: