Zajímavé recepty

Pojďte si společně s námi připravit pudinkovo-malinový pohár, makový šnek nebo čokoládovo-smetanový dort.

Pudinkovo-malinový pohár

Tady bude třeba trošičku šikovnosti. Uvaříme si klasicky vanilkový pudink, který si koupíme v prášku. Nyní si omyjeme maliny, které si následně překrájíme na menší kousky, dáme do mixéru a rozšleháme úplně v uvozovkách na maděru. Nyní si vezmeme sklenku. Do ní dáme jako první pudink, který tzv. taháme po sklence. Uděláme se nám takový oblouk. Do tohoto oblouku vlijeme rozmixované maliny. Nahoře ještě ozdobíme pudinkem, malinou a čokoládou. Když maliny propadnou dolů přes pudink, tak se nic neděje.

Makový šnek

Rozválíme si listové těsto a nakrájíme si pruhy. Na každý pruh se snažíme dát mák, pokud možno rovnoměrně. Následně pruhy stočíme tak, aby vznikl jakoby šnek. Vkládáme na plech s pečícím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby. Hotové vyndáme, necháme vychladnout, kdo chce, pocukruje a můžeme podávat.

Čokoládovo- smetanový dort

Tohle bude trochu složitější. Nejprve si umícháme těsto na korpus. Smícháme hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, vejce, rozpuštěné vlažné máslo, kakao a vše důkladně promícháme. Nalijeme do formy vystlané pečícím papírem a vložíme do vyhřáté trouby. Hotový korpus necháme vychladnout a zatím si vyšleháme smetanu ke šlehání s cukrem. Připravíme si krém. Smícháme si smetanu, uvařený a vychladlý čokoládový pudink, cukr a vychladlou a rozpuštěnou čokoládu na vaření. Nyní si korpus rozřízneme na tři pláty. Položíme si spodní plát, na něj rozetřeme šlehačku, přiklopíme druhým plátem, na který dáme krém, přiklopíme třetím plátem, který nahoře ještě potřeme jemně lžičkou šlehačkou a ozdobíme tyčinkami nebo prostě čímkoliv jiným.

Autor:
Vydáno: