Zajímavé recepty

Tentokráte tu najdete recepty na ořechovo-smetanový pohár, třešňové lívanečky a větrníky s vanilkovým krémem. Dobrou chuť :-).

Ořechovo-smetanový pohár

Tento pohár je úplně snadný. Na dno dáme oloupané ořechy, na to zakysanou smetanu, dále kandované ovoce podle sebe, ale úplně nejlépe červené barvy, opět zakysaná smetana a nahoru už se to jenom poháže - ořechy, červené kandované ovoce, zakysaná smetana a navíc ještě kandovaný vnitřek pomeranče. Na úplný závěr ještě zapíchneme půlku plátku pomeranče. Kdo chce, může si to dozdobit ještě více. Cukr se dávat nemusí, protože všechno je až dost sladké, nicméně kdo by chtěl, může si cukr zamíchat do smetany.

Třešňové lívanečky

Nejprve si uděláme klasické lívanečky. Vezmeme si misku, do které si smícháme hladkou mouku, cukr, mléko, vejce, vanilkový cukr a špetku soli. Důkladně rozmícháme. Rozpálíme si na pánvi trochu oleje a naběračkou děláme střední lívanečky. Smažíme dozlatova po obou stranách. Hotové si vyndáme na talíř a necháme okapat přebytečný tuk. Nyní si každou namažeme marmeládou z třešní. Poskládáme je na sebe, i tu horní potřeme a úplně nahoře ozdobíme třešněmi z kompotu, kraje trochu pomažeme marmeládou směrem dolů nakonec posypeme strouhaným kokosem.

Větrníky s vanilkovým krémem

Dáme si na kamna vařit mléko a do něj hodíme kostku másla. Čekáme tak dlouho, dokud se nerozpustí. Když je máslo rozpuštěné, vezmeme si hladkou mouku, kterou pozvolna vsypáváme a mícháme směs tak dlouho, dokud se nezačne těsto odlepovat od stěn. Hotové si necháme vychladnout a pak do něj přimícháme vejce a trochu soli. Těstem naplníme cukrářský sáček s ozdobnou trubičkou a snažíme se stříkat na plech s pečícím papírem tvary větrníků, pokud možno docela vyšší, to aby se daly pak rozříznout. Dáme péct do středně vyhřáté trouby zhruba na dvacet minut, záleží však, jak která peče. Hotové větrníky si zatím odložíme a umícháme si krém. Na ten si musíme uvařit klasický vanilkový pudink, avšak místo normálního cukru použijeme vanilkový. Jakmile začne pudink bublat, tak přimícháme žloutky a ještě necháme provařit. Hotový krém si dáme vychladnout a pak dáme sáčku s ozdobnou trubičkou. Větrníky si podélně rozřízneme na poloviny a na jednu nastříkáme sáčkem krém a na ni přitiskneme druhou. Můžeme posypat ještě cukrem.

Autor:
Vydáno: