Zajímavé recepty

Tentokráte si spolu s námi můžete připravit barevnou rýži, palačinku rybu nebo lívanečkový dortík.

Obarvená rýže

Rýži uvaříme podle návodu na obalu a navíc do ní přidáme ještě kromě soli i koření kari nebo nějaké jiné výrazné, které ji nám obarví. Uvařenou rýži scedíme, propláchneme a smícháme ji s nakrájenými černými olivami, nakrájenou červenou paprikou, nakrájenými rajčaty a sterilovaným hráškem. Vše důkladně promícháme a můžeme ozdobit citrónem a rozmarýnovou větvičkou.

Palačinková srdíčka

Nejprve si uděláme klasické palačinky. Smícháme si v misce hladkou mouku, cukr, mléko, vejce, vanilkový cukr a špetku soli. Důkladně rozmícháme. Rozpálíme si na pánvi trochu oleje a naběračkou děláme tlustější palačinky. Smažíme dozlatova po obou stranách. Hotové si vyndáme na talíř a necháme okapat přebytečný tuk. Nyní si z palačinek vykrájíme formičkou srdce, která naskládáme na sebe, každé však pocukrujeme a úplně nahoře polijeme čokoládovou polevou a přidáme ovoce na ozdobu dle vlastního výběru.

Ryba na pánvi

Rybu si omyjeme, osušíme a zatím dáme stranou. Na pánvi si rozpálíme olej, na který vkládáme kousky ryby a opékáme zvolna. Během tohoto procesu pokapeme rybu citrónovou šťávou, solí, a když je hotová, sundáme a dáme na talíř, kde ozdobíme větvičkou rozmarýnu.

Lívanečkový dortík

Vezmeme si misku, do které si smícháme hladkou mouku, cukr, mléko, vejce, vanilkový cukr a špetku soli. Důkladně rozmícháme. Rozpálíme si na pánvi trochu oleje a naběračkou děláme střední lívanečky. Smažíme dozlatova po obou stranách. Hotové si vyndáme na talíř a necháme okapat přebytečný tuk. Nyní seskládáme dortík. Na spod si dáme lívaneček, na něj rozetřeme tvaroh, položíme další lívaneček, znovu tvaroh, přiklopíme posledním lívanečkem a nahoře ozdobíme zakysanou smetanou, lesním ovocem a lístkem bylinky.

Autor:
Vydáno: