Výstava fretek

Zahájení výstavy začalo v 10.00 hod., během dne se zde konalo hodnocení vystavovaných fretek, probíhal doprovodný program a nechyběla ani soutěž a tombola.

Výstava fretek

Nikdy jsem neměla možnost se s těmito zvířátky seznámit blíže, ale musím říct, že po dnešku mi jaksi přirostla k srdíčku. No a naše holčičky, ty si samozřejmě minimálně jednu chtěly hned odnést domů. Chovatelé byli velmi vstřícní a tak si mohly děti jejich miláčky nejen pohladit ale i pochovat a to i přesto, že jim naše 4-letá Líza říkala, že ty „morčátka“ jsou fakt moc hezká (slovo fretka jí jaksi nic neříká).

Věděli jste, že fretka je jediná domestikovaná kunovitá šelma a spolu se psem a kočkou jedna ze tří domestikovaných šelem obecně. Lidé ji původně využívali k chytání a vyhánění myší, králíků, k protahování lan dlouhým potrubím a v kožešnickém průmyslu. Dnes se fretky chovají jako laboratorní zvířata a čím dál více jako domácí mazlíčci.

Fretky mají milou a hravou povahu a silnou osobnost podobně jako kočky. Domů jsme sice odcházeli bez fretky („morčete“) ale zato jsme slíbili holčičkám, že se na nějakou podobnou výstavu určitě zase podíváme. Jo, vlastně jednu fretku si holčičky domů odnesly a to tu co vyhrály v tombole. Klidně jsem jim dovolila si ji vzít domů, byla totiž PLYŠOVÁ.

Chtěly byste si fretku pořídit domů? Vše co potřebujete o tomto zvířátku vědět, najdete na internetových stránkách: fretka.kom.cz

 

Autor:
Vydáno: