Vizovické postavy do betléma jsou na světě

Přesně po týdnu výroby vizovických postav do betléma, je hotovo. Figurky jsou upečené a vychladlé. Jejich krásu obdivují nejen vychovatelky a paní Šímová, ale hlavně děti, které je vyráběly. Když se chce, dá se zvládnout ledacos. A my jsme se opravdu moc snažili.

Vizovické postavy do betléma jsou na světě

Úterý, 12. 11. 2019. Veverušáci se již po druhé v krátké době scházejí s paní Šímovou, která již řadu let chodí mezi nás a předává nám její zkušenosti s prací s vizovickým těstem. Dnes to bude jistě jen chvilinka, ale velmi důležitá. Dnešním úkolem bude naaranžovat betlém z vizovického těsta, který chceme přihlásit do soutěže o nejkrásnější betlém. Na stole máme ošatku s aranžovací hmotou, krásný zelený nízký mech a k tomu i několik větviček buxusu. Hodina zdobení začíná. Třídíme si postavy tak, abychom je mohli do aranžovací pěny nainstalovat. Nejprve Josef a Marie s Ježíškem, potom další postavy tři králové, ale i další, kteří nesou Ježíškovi dary. Nechybí ani beránek. Pomalu a jistě si promýšlíme, kam co umístit. Po společné debatě začínáme vpichovat postavy a betlém se nám začíná naplňovat. Za nedlouho je hotovo. Sedíme u betléma a máme z něj všichni velikou radost. Musíme jej nafotit a fotky odešleme do soutěže. Pak již budeme čekat jen na vyhodnocení. Budou to dlouhé hodiny čekání, než se dozvíme výsledek. Tak uvidíme! Jste také zvědaví? Kdo si počká, ten se dočká. Tak my čekáme!

Do soutěže betlémů však půjde ještě další umělecké dílo od našeho prvního oddělení školní družiny, od našich prvňáčků. I oni se do soutěže zapojí a my jim držíme palce, aby se také mezi první desítkou umístili.

Autor:
Vydáno: