Vítání jara

Přestože astronomické jaro začalo již 21. března, děti školní družiny ho přivítaly až nyní. Pod vedením svých vychovatelek si připravily krátké vystoupení s následným vhozením Morany do řeky Berounky. Jaro je již opravdu tady.

Vítání jara

Tradiční akcí, která je již mnoho let zažitá v naší školní družině, je vítání jara. Nejinak tomu bylo i dnes, kdy jsme se sešli všichni s rodiči na školním dvorku. Všechna oddělení si připravila krátký kulturní program veršů a písní, kterým chtěla jaro přivítat a zároveň se důstojně rozloučit s paní Zimou. Je několik málo minut před patnáctou hodinou a školní dvorek se zaplňuje rodiči družinových dětí. Přicházejí i prarodiče a sourozenci. Úderem patnácté hodiny začínáme.

Čtyři oddělení se svými vychovatelkami jsou nastoupeni a Luba Forejtová se ujímá slova. Vítá mezi námi všechny přítomné a přeje jim hezký kulturní zážitek. Pak jsme všichni zazpívali píseň Sluníčko, sluníčko, popojdi maličko … a pokračovali dál. Jako první se slova ujímá nejstarší 2. oddělení, kde verše jsou proloženy i písničkami. Na závěr Anička Humlová a Verunka Benechová zazpívaly píseň Ten, kdo má tě rád. V programu dál pokračoval hudební kroužek společně s kroužky hry na kytaru. Děti se pochlubily s tím, co již po půl roce hry na nástroj, dokáží. Písňový blok vystřídalo 3. oddělení se svým programem několika verši a písničkou. První oddělení přivítalo jaro různými veršovanými hádankami, doplněné obrázky a několika písničkami. Pozadu nezůstalo ani čtvrté oddělení se svým programem. Po nich se slova ujal taneční kroužek, který předvedl krásné taneční variace. Dostáváme se k závěru, kdy Vojta Církva děkuje všem za účast a přeje krásné jaro a nadcházející Velikonoce.

Děti pro své rodiče vyrobily ve tvořivých dílnách drobné dárečky, které jim předaly. Pak se již všichni řadíme do průvodu a společně odcházíme k Berounce, abychom naši Moranu vhodili do řeky a tím se rozloučili s paní Zimou a přivítali jaro. Akce se nám vydařila, počasí přálo a ukázalo nám, že jaro je opravdu již tady!

Autor:
Vydáno: