Většinu dobrovolníků v brněnské zoo tvoří ženy

Zoo Brno má pro všechny milovníky zvířat program „Poznej zoo z druhé strany,“ který je určený pro dobrovolníky nad 18. let. V současné době je v programu na čtyřicet dobrovolníků, kteří pomáhají s úklidem, při ošetřování a krmení zvířat, ale také při zajišťování kulturních akcí. Tři čtvrtiny z nich jsou ženy, často studentky vysokých škol.

Náplň dobrovolnické činnosti je různorodá a záleží na tom, jakou aktivitu si každý vybere a kolik času jí bude chtít věnovat. Nejvíce odpracovaných hodin připadá na období od června do září.

„Práce dobrovolníků si nesmírně vážíme, ale potřebovali bychom jich mnohem víc. Je těžké najít v současné době člověka, který bude pracovat bez nároku na odměnu. Přesto věřím, že atraktivní prostředí brněnské zoo přiláká další nadšence, které baví práce kolem zvířat,“ doplňuje ředitel zoo MVDr. Martin Hovorka, Ph.D.

Dobrovolníkem v Zoo Brno se může stát každá fyzická osoba nad 18. let s čistým trestním rejstříkem. Dobrovolnická smlouva se uzavírá na tři roky. Podrobnosti jsou k dispozici na stránkách zoo: http://www.zoobrno.cz/podporte-nas/dobrovolnictvi.

Zdroj: ZOO Brno
Autor:
Vydáno: