Velmi teplý začátek roku v zoo

Teplé počasí prvních lednových dnů přináší příjemné chvíle pro zvířata i pro návštěvníky brněnské zoologické zahrady. Zvířata jsou k vidění ve výbězích, jsou aktivní a v porovnání s předchozími lety se zvýšila i návštěvnost. Výjimkou jsou pouze medvědi kamčatští, kteří se uchýlili do vnitřních ubikací a odpočívají.

Většina zvířecích obyvatel zahrady si teplé počasí posledních dnů opravdu velmi užívá a i návštěvníci se nechávají zlákat k procházce po Mniší hoře. Návštěvnost prvních lednových dnů letošního roku již v tuto chvíli dosahuje více než poloviny měsíční návštěvnosti z předchozích let /do 8. 1. 2014 navštívilo zahradu téměř 1500 lidí/. Jen medvědi kamčatští /Jelizar, Kamčatka, Kuba a Toby/ se rozhodli odebrat k zimnímu odpočinku do zázemí a odpočívat, proto jsou v nejbližší době zrušena jejich komentovaná krmení. Kdy opět vyrazí do výběhu, záleží jen na nich.

Nejnovějšími přírůstky v Zoo Brno jsou od 20. prosince tři lachtani medvědí – samec Sema a dvě samice Vafla a Čeburaška. Jestli jim zůstanou tato jména i v Brně, zatím není rozhodnuto. Velmi dobře se v novém domově aklimatizovali, jsou aktivní a již dnes jsou miláčky návštěvníků. Spolu s nimi obdrželi chovatelé také přesný rozpis jejich jídelníčku, dostávají kromě ryb i mořské plody /olihně a sépie/, které jsou pro ně obrovskou pochoutkou. V zázemí výběhu mají k dispozici bazének se slanou vodou. Zveme všechny, kteří ještě lachtany neviděli na vlastní oči, aby využili příznivého počasí a do zahrady vyrazili.

Autor:
Vydáno: