Velikonoční týden začal

Tento týden před Velikonocemi byl na akce školní družiny i školního klubu velice pestrý. Proběhlo mnoho zajímavých akcí a hlavně, ve škole nám začali „Velikonoční prázdniny“.

Velikonoční týden začal

Je žluté pondělí 30. 3. a my se všichni scházíme v družině druhého oddělení, abychom vyhodnotili výtvarnou soutěž, jež byla vyhlášena u příležitosti Měsíce čtenářů. Malovali jsme pohádkové postavy z českých pohádek. A tady jsou vítězové z jednotlivých oddělení školní družiny i školního klubu.

1. oddělení:
Daniel Matějka, Michaela Raffayová, Kateřina Sovová

2. oddělení:
Míša Henčová, Bára Konečná, Nina Petráňová, Nikola Ježková, Veronika Vysoká, Anička Fučíková, Radimír Popelík, Veronika Veleva, Lucie Přádová

3. oddělení:
Darja Vassilyeva

4. oddělení:
Adéla Redzinová

Školní klub:
Natálie Radilová, Kateřina Forejtová, Linda Mikulová

Po vyhodnocení jsme si pak ještě zasoutěžili v pohádkovém kvízu, kde na prvním místě se umístil školní klub, na druhém místě shodně první oddělení a čtvrté oddělení, na třetím místě shodně druhé a třetí oddělení. Všichni vítězové obdrželi sladkou odměnu.

Je šedivé úterý, všude se uklízí. Tento den před Velikonocemi jdou zástupci jednotlivých oddělení zdobit na Husovo náměstí břízku. Ozdoby na její dekoraci vyrobily děti při dovedných ručičkách. Počasí mnoho nepřálo, takže jsme zdobili nakonec břízku s hudebním kroužkem v pozdním odpoledni. Jinak jsme trénovali na vystoupení na Husově náměstí.

Škaredá středa 1. dubna – typické aprílové počasí, ale o něco málo lepší než v úterý. Děti školní družiny a klubu reprezentovaly školu se svým vystoupením na Husově náměstí. Jarní verše a písně zpříjemnily chod „Velikonočních trhů“. Současně s tím nabízely děti družiny a klubu své výrobky. Podle pověry na Škaredou středu se lidé neměli mračit, aby se nemračili všechny v dalším roce. Proto ani my jsme se dnes nemračili. Ve škole jsme měli vyhlášený „zelený den“ a při vystoupení se na nás smálo i sluníčko. Hlavně, že nepršelo. Tak snad se nebudeme mračit každou příští středu v roce.

Autor:
Vydáno: