Vánoční besídka v odděleních školní družiny

Rok s rokem se sešel a my se připravujeme na závěr roku 2021. Rok, který pro naši činnost nebyl nijak odlišný od ostatních, ale pro naši činnost vůbec jednoduchý. Zdravotní a hygienická nařízení a předpisy naši činnost brzdila. Loučíme se s rokem 2021, těšíme se na Vánoce, na dárky pod stromečkem, na teplo našeho domova, ale hlavně na to, že v našich rodinách budeme všichni pohromadě. A o to jde!

Vánoční besídka v odděleních školní družiny

I v jednotlivých odděleních jsme se sešli všichni, abychom si společně mohli užít naší „vánoční besídku“. Každé oddělení se na ni připravilo jinak, svým způsobem. Společně strávený čas je pro nás velmi důležitý. O Vánocích jsou si lidé k sobě blíž, i my jsme si byli blíže, dokázali jsme naslouchat jeden druhému a být na sebe hodní. Podařilo se. V každém oddělení jsme si vyprávěli, jak kdo slaví Štědrý den, připomenuli jsme si zvyky a tradice Vánoc. Z domova jsme si donesli trochu vánočního cukroví, v některých odděleních si děti vylosovaly, komu dají dárek. V každém oddělení si děti připravily i dárky pro své rodiče, které si odnášely domů. Nechyběla ani vlastnoručně vyrobená vánoční přáníčka. V 2. a 4. oddělení děti dokonce zdobily vánoční perníčky, které si pak odnesly domů. I děti ve 3. oddělení si dárky navzájem předaly. Pro všechny si připravily dárky i paní vychovatelky. Po rozbalení dárečků pak v odděleních probíhaly hry a různé soutěže. Například u Veverušáků princové hledaly střevíčky pro Popelku. A nebylo to vůbec jednoduché. Bylo vidět, jak si hoši všímají dívek v oddělení. V 1. oddělení nechyběla ani četba z knihy Ježíšek vypráví o vánočních tradicích od Františka Bera. Zde si děti formou pohádky připomenuly zvyky a tradice Vánoc. Uvědomily si jaké zvyky se tradují v jejich rodinách. Ve 3. oddělení dokonce proběhla i diskotéka. Na tu si jistě děti moc těšily. Svou vánoční besídku si zpestřily děti v 1. oddělení, kdy v Muzeu Českého krasu navštívily expozici výstavy s názvem Vánoce na talíři aneb Jídlo deseti století. Zde se děti dověděly mnoho zajímavých informací, a naučily se třeba i uplést vánočku.

Odpoledne uteklo jako voda a my se loučíme. Ještě dva dny a budou prázdniny. Nás však ještě čeká zdobení vánočního stromečku pro zvířata v lese. I oni budou mít Vánoce a my jim přineseme dobrůtky.

Autor:
Vydáno: