Vánoce jsou na dosah

Dělí nás od nich jen několik málo desítek hodin. Zazvoní zvoneček a my kvapem poběžíme ke stromečku.

Vánoce jsou na dosah

Vánoce slavily již i děti ve školní družině a školním klubu. Čtvrtek a pátek, poslední dny školy si děti užívaly. V jejich odděleních se konaly „družinové Vánoce“. Ozdobené stromečky krásně zářily, na stolech naaranžované sladké vánoční cukroví, které maminky doma udělaly. Sedíme pohromadě, připomínáme si některé zvyky a tradice Vánoc. Povídáme si o tom, jak každý doma tráví ten nejdelší čas Štědrého dne, než se rozzáří vánoční stromeček a pod ním mnoho dárků. I my jsme si navzájem udělali radost. Každý obdržel nějaký ten malinký dáreček od svého kamaráda. Zavzpomínali jsme na ty děti, které tráví Vánoce někde jinde, než je jejich domov. I těm jsme udělali radost. Pak se postupně dostáváme k rozdávání dárečků a netrpělivě čekáme, až se rozdá ten poslední. Poté se zvědavě díváme na dárky, které jsme obdrželi. Mezi nimi se nachází i dárky, které jsou určené všem dětem v oddělení či klubu. Mezi nimi se nachází nějaké hry, výtvarné potřeby a další výtvarný materiál. To je príma.

Po rozbalení dárků zpíváme koledy a mlsáme vánoční cukroví. Zamýšlíme se nad tím, když si lidé do nového roku dávají předsevzetí. Otázka je, zda tato předsevzetí plní. A tak my si povídáme o tom, jak je správné se k sobě navzájem chovat, jak neodstrkovat jiné kamarády, jak jim neubližovat a být se všemi kamarád. A tak netrvalo dlouho, a my jsme si v jednotlivých odděleních a školním klubu dali do nového roku také předsevzetí. Nebudeme na sebe zlí, budeme si pomáhat, nebudeme si ubližovat a všichni budeme kamarádi. Nejen ve škole, ale i v družině a klubu. A na to jsme si dali ruku. Tak uvidíme v novém roce, zda své předsevzetí budeme plnit. Za chvíli následují různé zábavné hry. O zábavu bylo postaráno nejen ve čtvrtek, ale i v pátek, kdy jsme měli i „vánoční diskotéku“. Odpoledne nám uteklo jako voda a my se pomalu a jistě loučíme.

S některými se ještě setkáme v pondělí 22. 12. na zdobení stromečku v lese pro zvířátka. Všem přejeme příjemné prožití vánočních svátků, štěstí a zdraví.

 

Autor:
Vydáno: