Tygřice Satu má deset let a ve vedlejším výběhu nového samce

Tygřice Satu, která je v brněnské zoo od roku 2005 oslavuje 27. března deset let. Prvním narozeninovým dárkem je nový partner Dandys, který je v Zoo Brno od minulého týdne. Další dárky v podobě syrového kozího masa dostane desetiletá tygřice před zraky novinářů a návštěvníků.

Satu je pověstná tím, že zatím nepřijala žádného samce jako potencionálního otce svých mláďat. Harmonizace páru je přitom u všech zvířecích druhů zásadním předpokladem. Od svého příjezdu do Brna se v jejím sousedním výběhu vystřídali čtyři samci. Naposledy to byl tygr Dua, který odjel na začátku března do zoo v Anglii. Nový potencionální partner pro Satu - dvouletý tygr Dandys z varšavské zoo - pohlavně dospěje až za dva nebo tři roky, zatím budou žít v oddělených výbězích.

Desáté narozeniny oslaví tygřice před zraky novinářů ve čtvrtek 27. 3. a s návštěvníky zoo pak v sobotu 29. 3. Ve 13:00 při speciálním komentovaném krmení. „Připravili jsme „masový dárek“ i pro Dandyse, který je zatím velmi plachý, ve výběhu se moc neukazuje a pro žrádlo si chodí až téměř za tmy, kdy je v zahradě úplný klid.“, říká chovatel Milostav Walter.

Zdroj: ZOO Brno
Autor:
Vydáno: