Tygr Dua dnes po pěti letech opustil Brno

Samec tygra sumaterského Dua byl v roce 2009 přivezen ze Zoo Veszprem v Maďarsku jako čtvrtý nadějný partner pro tygřici Satu. I přesto, že mezi nimi docházelo v době říje k pokusům o páření, ke spojení nikdy nedošlo a odchov mláďat byl tedy nereálný. Proto ho na Tygřích skalách vystřídá dvouletý samec z Varšavy.

Tygr Dua dnes po pěti letech opustil Brno

Dnes dopoledne byl zahájen transport Dua do nového domova v anglickém Drayton Manor Zoo v Tamworthu. Chovatelé se na transport dravé šelmy museli náležitě připravit, aby nenastaly komplikace zejména při nakládání tygra do přepravní bedny. Bylo rozhodnuto, že se pokusí Dua nalákat do bedny bez použití uspávací injekce. To se nakonec podařilo a za pomoci deseti mužů byla 380 kilogramů vážící bedna s tygrem naložena do přepravního auta anglické zoo.

Dua teď čeká 1700 kilometrů, tedy přibližně 17 hodin cesty. „Když Dua přišel k nám do zahrady, byl to takový mladý hrubián, který na všechny vrčel, ale postupně se z něho stal tygr-sympaťák, kterého jsme si oblíbili a bude nám chybět. Věříme, že se mu bude v novém domově líbit.“, říká chovatel Miloslav Walter. Nový dvouletý samec přicestuje ze Zoo Varšava ve druhé polovině března.

Zdroj: ZOO Brno
Autor:
Vydáno: