Týden míčových her začal…

Ano, a je tu téměř konec školního roku a s ním i tradiční akce ve školní družině, letos i školním klubu. Tento týden se budeme věnovat pouze sportu. Bude probíhat „Týden míčových her“.

Týden míčových her začal…

Je pondělí 15. 6. 2015 a u nás ve školní družině začal Týden míčových her. Scházíme se na školním hřišti krátce po třinácté hodině a dáváme dohromady soutěžící skupiny. Aby hra byla spravedlivá a mohli hrát i malí prvňáčci, rozdělujeme se jako vždy po skupinách tak, jak jsme rozděleni v jednotlivých odděleních. Vysvětlujeme si pravidla vybíjené, co se smí a co ne. Pravidla jsou všem jasná a soutěž může začít.

K prvnímu zápasu nastupuje skupina tři a čtyři. Hrajeme dvakrát deset minut a výsledek je jasný. Zvítězila skupina tři a postupuje do dalšího boje o první a druhé místo. Druhý zápas byl sehrán mezi skupinou jedna a dva. Po deseti minutách je opět jasno. Vítězí jednička a postupuje do dalšího boje o prvenství. Po krátké přestávce se připravujeme k dalšímu boji o třetí a čtvrté místo, ve kterém sportovní klání odehrává dvojka a čtyřka. Boj je neúprosný. Bijeme se s nasazením života jako lvi. Přesto po dvaceti minutách je jasno. Na třetím místě skončila dvojka, čtyřka zůstala čtvrtá. Snad další soutěž bude pro nás lepší, vzdychají děti.

K finálovému souboji nastupuje trojka proti jedničce. Hra je velice vyrovnaná, děti fandí ze všech sil a každý přeje někomu jinému. Vždyť kamarády mají v obou družstvech. A jak to po dvaceti minutách všechno dopadlo? Na druhém místě se umístila skupina jedna a zlatým vítězem se stala skupina tři. Blahopřejeme! Na konci týdne bude následovat vyhodnocení celého týdne.

Autor:
Vydáno: