Týden míčových her

Hodinové ručičky pomalu a jistě odečítají poslední hodiny tohoto školního roku. Stejně je tomu i ve školní družině. Právě v tomto čase v předposledním týdnu starého školního roku se koná „Týden míčových her ve školní družině“.

Týden míčových her

Je pondělí 16. 6. 2014 a konec školního roku je na dosah. Ovšem děti školní družiny se ještě připravují na poslední zápolení v soutěži míčových her mezi jednotlivými skupinami v odděleních. Scházíme se na školním hřišti a máme slavnostní nástup. Zde se seznamujeme s tím, co nás čeká a co nemine v posledních dnech školního roku. Vytváříme čtyři družstva podle skupin z oddělení. To jediné je spravedlivé a kamarádské. Družstva jsou sestavená z dětí z 1. – 5. třídy. Dnes se odehraje turnaj ve vybíjené. Vybíjená totiž u nás v družině patří k nejoblíbenějším míčovým hrám. Seznamujeme se s pravidly této hry, připomínáme si bezpečnou hru a kamarádské chování. A nyní již konečně rozlosování.

K prvnímu zápasu nastoupí skupiny Trojka proti Čtyřce, druhý zápas Jednička proti Dvojce. A nyní již může dvakrát sedm minut hry začít. Hra je napínavá a vcelku vyrovnaná. Ale v prvním zápase vyhrává Čtyřka. Pokračuje druhý zápas a zde vítězí Jednička. Ovšem to není všechno, vždyť ještě neznáme celkového vítěze. Pokračují další dva zápasy, ve kterých se utkají týmy prohrané – Trojka proti Dvojce a pak nastoupí vítězové proti sobě – Jednička proti Čtyřce. Začínáme hrát a ve vyrovnaném a napínavém boji se nám objevuje bronzové a bramborové družstvo. Na čtvrtém místě končí skupina Dvě, na třetí příčce bronzové je skupina Trojka. A nyní již finále. To bude boj! Kdo z koho? K derby nastupuje Jednička proti Čtyřce. A po patnácti minutách známe vítěze a stříbrnou pozici. Na druhém místě se umístila skupina Jedna a vítězem se tím stává skupina Čtyři. To je radosti. Na druhé straně i trochu smutku. Ale nic není ztraceno. Další turnaj bude ve středu ve florbalu.

Je středa 18. 6. 2014 a my opět nastupujeme v plném počtu k další soutěži. Turnaj ve florbalu nás láká. Následuje vylosování soupeřů, připomínka pravidel a opět bezpečné a sportovní chování. K prvnímu zápasu nastoupí Jednička proti Trojce, ve druhém zápase pak Dvojka proti Čtyřce. Hrajeme opět dvakrát sedm minut. Boj je opravdu vyrovnaný, takže pak bude záležet i trochu na štěstí. Ano v prvním zápase vyhrává Trojka, ve druhém pak Dvojka. K souboji mezi prohranými týmy nastupuje Jednička proti Čtyřce. Vyrovnaný, velmi sportovní a klidný souboj pak rozhoduje, na čtvrté příčce se umístila Čtyřka, bronzovou medaili získala Jednička. Po chvilce odmlky začíná finálový souboj Dvojka proti Trojce. Po 14 minutách je stav nerozhodný a musíme jít na penalty. A ty pak rozhodnou. A je to zde! To je radosti, to je slávy, na druhé straně zklamání. Stříbrnou medaili vybojovala Trojka, vítězem a mistrem se stává Dvojka. To nám to jde. Tak příště hrajeme Kopanou.

Je čtvrtek odpoledne a nám začíná poslední den turnaje kopané v Týdnu míčových her. Sluníčko tolik nepálí, tak se nám bude hrát dobře. Následuje slavnostní nástup a vše může začít naplno. Z rozlosování k prvnímu zápasu nastoupí Jednička proti Čtyřce. V druhém zápasu nastupuje Dvojka proti Trojce. Seznámení s pravidly soutěže, poučení o vhodném sportovním chování a bezpečnosti při hře. Slavnostní výkop a hrajeme dvakrát sedm minut. V prvním zápasu vyhrává Čtyřka, ve druhém pak Trojka. Hry jsou vcelku vyrovnané, tak nakonec uvidíme, kdo se stane vítězem. Tak se rozdělila družstva na vyhrané a prohrané a hrajeme dál. Do hry nastupuje Jednička proti Dvojce – prohraní. A jak to dopadne. Na třetím místě se umístila Dvojka, bramborovou pomyslnou medaili získává Jednička. V dalším zápase hrají vítězové proti vítězům. Po patnácti minutách známe vítěze. Na druhém místě se umístila Čtyřka a zlatým mistrem se stává Trojka. Můžeme říci, že jsme opravdu hráli všichni výborně, že nedocházelo k žádným porušováním pravidel a vše se odehrálo Fair play.

Nyní již musíme spočítat všechny body a určit celkové pořadí. A jak to tedy dopadlo? Zde jsou výsledky:

1. místo: Trojka
2. místo: Čtyřka
3. místo: Dvojka
4. místo: Jednička

Všem zúčastněným děkujeme za výbornou hru a vítězům blahopřejeme. Nyní na nás čeká již sladká odměna.

Autor:
Vydáno: