Týden lesů v školní družině pokračuje

Čtvrtkem a pátkem pokračuje Týden lesů ve školní družině. Děti soutěží a ověřují si své znalosti, které se včera dověděly z besedy s panem Šedivým.

Týden lesů v školní družině pokračuje

Je čtvrtek 12. 5. 2016 a my se po obědě opět shromažďujeme na školním dvoře. Počasí nám zatím přeje, ale uvidíme jak dlouho. Po slavnostním nástupu jsme se seznámili s tím, co nás vlastně čeká. Nebudeme dlouho zdržovat a jdeme na první soutěž. Každá skupina si našla své místečko na dvoře a nyní čeká na vysvětlení úkolu. Z každé skupiny vybíhá jeden, který má za úkol určit zvíře na obrázku, které má u sebe nějaké číslo. Celkem jsme poznávali 15 zvířat. Vrací se zpět k družstvu, vybíhá další a dotyčný diktuje, co poznal za zvíře. Během půl hodinky je hotovo a my si kontrolujeme naše správné odpovědi. Nejlépe si vedla 3. skupina. Po ukončení první soutěže odcházíme do družiny druhého oddělení. Venku začíná docela dobře pršet. Nacházíme si své místečko, abychom měli dostatek prostoru, a přecházíme na druhou soutěž. Ta se jmenuje ANO – NE. Je pro nás připraveno dvacet záludných otázek a my odpovídáme slůvkem ano – ne. Po ukončení poslední otázky si společně kontrolujeme a dovídáme se i správné odpovědi. Ve druhé soutěži si nejlépe vede druhá skupina. Získala 19 bodů. Poslední třetí soutěž je asi nejtěžší. Posloucháme deset zvuků našich ptáků a my musíme rozeznat, který komu patří. K dispozici máme pro ulehčení tři nápovědy. V této soutěži si nejlépe vedla čtvrtá skupina. A jak to dopadlo celkově? Zde jsou výsledky.

1. místo 4. skupina – 38 bodů
2. místo 3. skupina – 36 bodů
3. místo 2. skupina – 33 bodů
4. místo 1. skupina – 30 bodů

Je pátek 13. 5. 2016 a před námi poslední den Týdne lesů v školní družině. Pořád se pohybujeme v lese a v lese prožíváme jedinečné zážitky. Dnes se opravdu zapotíme při daných úkolech. Ne že by bylo tak teplé počasí, ale dnešní úkol soutěže bude zvláštní. Dostáváme do skupiny mapu našeho okolí, kde se máme pohybovat. V mapě jsou čísly vyznačené body, které znamenají strom. Ten si musíme najít a napsat, o jaký strom se jedná. Celkem bylo patnáct označených stromů. Jednalo se o stromy, které v našem nejbližším lese lze najít. V tomto množství stromů se nacházel jediný keř, kvetoucí keř, který nám jistě problém nedělal, a všichni věděli, co to je. Po návratu zpět jsme měli ještě tři úkoly k plnění – Liščí kvíz, Sojčí kvíz, Koňadří kvíz. Krom Liščího kvízu, kde jsme plnili dva úkoly, v ostatních byly úkoly čtyři. A jak to v tento den s bodováním dopadlo? Zde jsou výsledky.

1. místo – 2. skupina 47 bodů
2. místo – 4. skupina 39 bodů
3. místo – 3. skupina 36 bodů
4. místo – 1. skupina 35 bodů

Vítězům blahopřejeme a nyní celkové pořadí skupin za celý týden plný soutěží v lese, za Týden lesů ve školní družině.

1. místo – 2. a 4. skupina
2. místo – 3. skupina
3. místo – 1. skupina

Všichni za svoji soutěživost a dobré výsledky obdrží sladkou odměnu.

Autor:
Vydáno: