Týden lesů pokračuje

Již druhý den v školní družině se dostáváme k tématu les a příroda. Les je přeci pro nás i základ našeho života. Bez lesa by se snad nedalo ani žít. Co on všechno v sobě skrývá za skvosty zdejší přírody? To je sotva uvěřitelné.

Týden lesů pokračuje

Dnes si s námi počasí tak trochu hraje, vypadá to, jako by byl apríl. Ale ten je již dávno za námi. Chvíli sluníčko, chvíli dešťová přeháňka, pak zase vítr a my jsme na vážkách. Jít či nejít ven do přírody. Ale vždyť přeci nejsme z cukru. Tak hned po obědě odcházíme ven. Jdeme k Berounce na ovál, kde dnes budeme pokračovat v akci o lese. Vždyť slova: „Týden lesů ve školní družině. Chraňme lesy, chraňme přírodu. Je to i náš život.“ Tato slova se nacházela ve štafetové hře, ve které si změřily síly skupiny složené z jednotlivých oddělení. Po skončení pokračujeme v další soutěži. Naším úkolem je poznat naše lesní dřeviny a napsat jejich druhy. Plný počet ovšem nesplnil nikdo. Nevadí, vše bodujeme a pak vyhlásíme výsledky. Než se dostaneme k výsledkům, ještě jedno velké překvapení pro všechny. Ti, co chodí častěji na toto místo dnešních her, ví, že zde hnízdí brhlík obecný a že zcela určitě v dutině stromu má již své potomky. Jdeme chvíli pozorovat. Ano, je to tak. Brhlík se snaží uživit své děti a létá sem a tam, schání potravu o sto šest. Tak ho necháme, aby se o své děti staral, a jdeme vyhlásit výsledky a pak si zahrát na schovávanou. A jak soutěž dopadla?

1. místo – 3. skupina
2. místo – 2. skupina
3. místo – 4. skupina

Všem děkujeme za účast a vcelku dobré znalosti, vítězům blahopřejeme. Body sepisujeme dál, abychom mohli v závěru vyhlásit celkové pořadí.

Autor:
Vydáno: