Tvarohovo-čokoládový dortík

Tenhle dezert je trochu pracnější, protože má čtyři vrstvy, ale zase je moc dobrý, takže hned začneme. Nejprve si musíme udělat dva korpusy. V misce si smícháme hladkou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, vejce, mléko, rozpuštěné vlažné máslo a trochu soli.

Tuto směs důkladně promícháme a rozdělíme si je do dvou misek, pokud možno na dvě stejné poloviny. Do jedné misky ještě přidáme kakao a znovu promícháme. Na pekáč s pečícím papírem si rozprostřeme kakaové těsto. Na druhý pekáč zase světlé těsto. Dáme oba korpusy péct do středně vyhřáté trouby. Nyní si umícháme tvarohovou směs. Do misky si dáme tvaroh, smetanu ke šlehání, cukr a citrónovou šťávu. Zatím si dáme směs stranou. Vyndáme si upečené korpusy a počkáme až vychladnou. Poté začneme vrstvit. Na spodek půjde kakaový korpus. Na něj hustě namažeme tvarohovou směs. Další část bude tenká vrstva medu. Na med položíme světlý korpus. Na světlou část nyní přijde směs medu, ale vyšší než v prvním případě. Na med dáme velkou vrstvu tvarohu a na něj lehce natřeme med. Na závěr posypeme hustě grankem a můžeme ozdobit čokoládovými hoblinkami a také trochu pokapeme čokoládovým topinkem. Ten ozdobně nastříkáme i na talíř při servírování, avšak ještě předtím dáme dortík zchladit do lednice zhruba na půl hodiny. Na talíři kousky můžeme ještě ozdobit lístkem máty.

Autor:
Vydáno: