Tří královské odpoledne

Zahájení nového roku 2015 a s ním i pravidelná činnost školní družiny a školního klubu. Scházíme se opět všichni společně na „Tří královském odpoledni“. Tedy na akci, která se stala u nás tradicí.

Tří královské odpoledne

Skončilo vyučování a dětí z družiny a klubu odchází společně do školní družiny druhého oddělení. Co se bude dít? Ale my to již všichni víme. Právě dnes, den před svátkem Tří králů se scházíme všichni společně, abychom změřili naše síly v soutěži, která je věnována právě svátku Tří králů – Kašpara, Melichara a Baltazara. Tito učenci přichází právě z Východu a dostávají se až za Betlém, kde ve stodole Josef s Marií pečují o novorozeně Ježíška.

I my procházíme mnoha stanovišti a plníme různé úkoly, abychom mohli změřit síly, své dovednosti a znalosti o tomto svátku. V první části našeho odpoledne zjišťujeme, co si pamatujeme z povídání o Třech králích. Proti sobě bojují zástupci z jednotlivých oddělení družiny a klubu, kteří odpovídají na nejrůznější otázky k tomuto tématu. K samému vrcholku pyramidy se nejdříve dostal školní klub. Ale to nevadí, nic není ztraceno. Ve druhé soutěži prochází Tří králové bludištěm a mají najít správnou cestu ke hvězdě svítící nad domem, ve kterém najdou malého Ježíše. Mudrci nesmí překročit černou čáru. Jako první se do cíle dostalo první oddělení ŠD. Třetí disciplína byla trochu na bystrost. Zdánlivě stejné obrázky, které nám na první pohled připadaly stejné, se liší v pěti detailech. Naším úkolem je poznat, ve kterých. Zde velmi dobře zabodovalo čtvrté oddělení ŠD. Soutěž pokračuje dál a my soutěžíme současně na dvou stanovištích. V jedné části hrajeme proti sobě pexeso Tří králů a v druhé části skládáme puzzle. A zde se nyní rozhoduje, které oddělení bude první. Dostáváme se k závěru, počítáme body a mohou zaznít fanfáry. Nastává vyhodnocení. A jak to dopadlo? Na závěr úplně jinak, že to bylo zpočátku.

Vítězem se stal a na prvním místě se umístil školní klub. Jsou šikovní a nejstarší. Na druhém místě se umisťují dvě oddělení školní družiny. Jsou to 1. a 2. oddělení ŠD. Třetí místo na závěr v posledním tažení uhrálo čtvrté oddělení. Všichni účastníci dnešního odpoledne bojovali ze všech sil. Sladká odměna je neminula. Blahopřejeme.

 

Autor:
Vydáno: