Tasmánský čert

Tasmánský čert je známá pohádková postava, pocházející ze studia Warner Bros. Možná si někdo myslí, že je to čistě vymyšlené zvíře, ale to není pravda. Ve skutečnosti existuje tohle stvoření. Nyní ale zpět k pohádkové bytosti. Tasmánský čert a jeho charakter - to je poměrně složité téma. Je brán veskrze jako negativní postava, ale při jeho skopičinách se děti smějí, takže je to i svým způsobem pozitivně naladí.

Tasmánský čert není vyloženě samostatná jednotka. Aby mohl provádět svoje kejkle, tak potřebuje partnera. Obvykle to je kačer Duffy nebo králík Bugs. Říká se mu též zkráceně Taz a vyznačuje se až brutální chutí k jídlu. Je vcelku jedno, jestli se potká s kačerem nebo s králíkem - pokaždé totiž prohraje. Například v jednom z dílů s Bugsem, se králíkovi podaří Taze oženit. Což by bylo namáhavé samo o sobě.

V díle Strach před Vánocemi se Tasmánský čet pro změnu stane Santa Clausem. Nejde to ovšem jen tak hladce. Králíkovi doma například zničí piano tím, že ho tzv. projede po svém. Duffy v jednom z dílů pro změnu chytí uprchlého Taze ze zoologické zahrady a jde s ním několik mil, aby ho mohl předat zpět. Vidinou je kačerovi tučná finanční odměna v podobě pěti tisíc dolarů.

Autor:
Vydáno: