Tanvaldský Špičák dnes naposledy

Pomalu a jistě čas začíná nabírat na obrátkách a nám ukrajuje poslední hodiny pobytu na LVZ Lučanka v Jizerských horách. Sníh i na sjezdovce pomalu ubývá a nám se čím dál tím více přibližuje konec.

Tanvaldský Špičák dnes naposledy

Ještě dnes jsme vyrazili na sjezdovku Tanvaldský Špičák, abychom si užili ještě i zbytky posledního sněhu. Počasí mnoho nepřeje, od rána se zde drží mlha. A tak po snídani, úklidu a osobní hygieně se začínáme připravovat na sjezdovku. Obléci, nabalit svačinu a pití, výstroj a výzbroj. Někdo lyže, někdo snowboard. Za chvíli přijíždí autobus a my jedeme směr Tanvaldský Špičák. V cíli vykládáme věci a jdeme na sjezdovku. Zde se rozčleňujeme po skupinách a výcvik může začít. Opět můžeme začít se zdokonalováním našich lyžařských dovedností. Všichni můžeme být pyšní na to, že sjedeme sjezdovku. Po smluveném časovém úseku se jdeme připravit na odjezd. Odjíždíme do chaty, převlékáme se, hygiena a jdeme na oběd. Po obědě polední klid a jdeme do sprch. Po ukončení hygieny osobní volno a v 17 hodin jdeme na přednášku o výstroji a oblékání se na hory. Potom chvíle volna a jdeme na večeři.

Po večeři menší osobní volno a vracíme se zpět na jídelnu. Proběhla i oslava 13. narozenin. Před námi je večer her, který jsme ještě věnovali svátku Valentýna. Ten nemusí být jen svátkem zamilovaných, ale i svátkem přátelství a kamarádství. Poslední hru, kterou jsme si zahráli byla z pohádky Popelka. Hoši podle obuvi měli poznat, které Popelce obuv patří. Ale moc nám to nešlo, i když nakonec všechny střevíčky byly rozděleny.

Pak již jen zhodnocení dneška a seznámení se s programem na zítřek. Ten bude bez lyží. Uvidíme, co nás bude čekat. Tak zase zítra.

Autor:
Vydáno: