Tancuj! Možné je všechno

Na webových stránkách www.sik.cz právě probíhá úvodní kolo nové taneční soutěže pro základní školy. Nese název Tancuj! Možné je všechno a svůj talent, souhru a zajímavou choreografii v ní mohou ukázat týmy o maximálně 8 členech. Vítězové se mohou těšit na víkendový taneční workshop pod vedením zkušených profesionálů z NG Dance Crew a také na koncert zpěvačky Markéty Konvičkové pro celou základní školu.

Tancuj! Možné je všechno

Mladá zpěvačka nazpívala Barbie song, který je pro taneční týmy soutěžní písní, na kterou tvoří své choreografie. Všichni finalisté se pak mohou těšit na lákavé věcné ceny od partnera soutěže, jímž je výrobce hraček Mattel.  Soutěž probíhá pod záštitou vzdělávacího projektu ŠIK.  Úvodní kolo znamená pro soutěžící natočení videa, kde předvedou to nejlepší, co v nich je, a umístí je do formuláře na www.sikcz.cz/souteze.

Tváří soutěže Tancuj! Možné je všechno je mladá talentovaná zpěvačka Markéta Konvičková: „Soutěžícím bych popřála hlavně radost, úsměv a také poradila, že čím více si svůj výkon užijí, tím více budou na pódiu zářit. Držím moc všem palce!“  Sama tanec miluje a jako malá se mu věnovala dokonce profesionálně.

Symbolický start soutěže proběhl 29. dubna na Mezinárodní den tance, uzávěrka prvního kola je stanovena na 29. května 2015. Slavnostní finále se pak uskuteční 16. června v pražském Divadle Komedie.

Každý soutěžní tým si kromě vytvoření té nejlepší choreografie musí najít také svého patrona, který jej podpoří a zároveň bude zodpovídat za komunikaci s celým družstvem. Může jím být někdo z řad učitelů, rodičů nebo tvůrce choreografie starší 18 let.

Choreografii mohou týmy tvořit na jakýkoli úsek písničky Barbie song.  Následně je třeba ji ve formě soutěžního videa (v délce maximálně 2 minuty) umístit do formuláře na stránkách www.sikcz/souteze. Týmy zároveň musí dodat souhlas k použití materiálu a také souhlas rodičů. Soutěžní video bude následně zveřejněno na YouTube kanálu projektu ŠIK a poté na Facebooku.

Vyhlášení finalistů soutěže, které vybere nezávislá porota, proběhne 2. června na kanálech ŠIKu a na Facebooku. Do slavnostního finále postoupí 8 týmů, které se spolu utkají na jevišti Divadla Komedie v Praze 16. června. Podobně jako v talentových soutěžích, předstoupí finalisté celkem dvakrát před odbornou porotu. Poprvé se svou soutěžní choreografií a podruhé s krátkým vystoupením dle vlastního výběru. Porota pak na základě předvedených ukázek vybere absolutní vítěze. A protože jakékoli výkony se podávají nejlépe, když vám fandí kamarádi, může si každý soutěžní tým s sebou na finále dovézt svůj fanklub až o 25 lidech z řad rodičů, kamarádů, spolužáků či učitelů.

Vítězné družstvo soutěže Tancuj! Možné je všechno se může těšit na nabitý víkendový taneční workshop pod vedením profesionálů  a také na koncert Markéty Konvičkové, který svým vítězstvím získají pro celou svoji školu. Workshop i koncert proběhnou v září 2015, přesné datum bude následně domluveno s vítěznou školou. Všichni finalisté si odnesou lákavé věcné ceny od partnera soutěže, hračkářské firmy Mattel. Cílem celého projektu je podpořit zábavnou formou pohyb, odvahu a seberealizaci žáků základních škol a ukázat jejich talent. Bude zajímavé sledovat, s čím mladí tanečníci přijdou.

Autor:
Vydáno: