Svátek dětí i zvířátek

V Karlových Varech, ve Staré Roli, je Dům dětí a mládeže, ve kterém je k radosti mladých, ale i těch starších zřízeno MINIZOO.

Svátek dětí i zvířátek

V sobotu 18. 10. 2014, se zde konalo odpoledne pro děti a jejich rodiče. Bylo to něco nádherného !!! Poznali jste to na očích těch nejmenších. Zářili a pod plně roztaženými očními víčky jste mohli v těch očích číst : „Strejdové a tety, tohle odpoledne se Vám skutečně povedlo !“

A skutečně. Nejen, že se „špuntové“ mohli projet na koních, prohlížet si barevné papoušky, ale v klecí, kójích a výbězích na ně čekalo i domácí zvířectvo, které „městští človíčkové“ dosud mohli vidět jen v dětských knížkách říkadel, třeba od Josefa Lady. Měli také možnost, upéct si u táboráku do krásně červena špekáčky, ale i si zahrát celou řadu zajímavých her, kde po jejich splnění na ně čekala sladká odměna v podobě sladkých lízátek a cukrátek.

Nebylo potom divu, že když se začalo stmívat a pěkné odpoledne končilo, nechtělo se nikomu domů a ještě naposled se chtěli rozloučit, třeba s koníky, kteří jim učarovali.

Autor:
Vydáno: