Spouštíme soutěž k 100. výročí založení Československa

U příležitosti 100. výročí vzniku samostatného Československa vyhlásila Zoo Brno soutěž pro předškolní a školní třídy o ochraně přírody. Zájemci se mohou hlásit do poloviny května.

Úkolem žáků je připravit prezentaci na téma spojující ochranu přírody a tuto historickou událost. Možností je například vznik národních parků, rostliny a živočichové v české přírodě před 100 lety a dnes nebo řada dalších. Výsledkem by měl být poster o velikosti A1 a je pouze na řešitelích, jakou techniku k jeho vytvoření použijí,” vysvětlila koordinátorka soutěže Vendula Sychrová.

Kategorie:     
1. Předškolní kolektivy
2. Kolektivy I. stupeň základních škol
3. Kolektivy II. stupeň základních škol a odpovídající ročníky víceletých gymnázií
4. Kolektivy středních škol a gymnázií

Hotové práce je možné odevzdat do 15. května 2018 na služební vrátnici Zoo Brno. Výsledky vyhlásíme 9. června. Vítězné práce poté vystavíme ve Středisku ekologické výchovy Hlídka na Špilberku a jejich autoři získají hodnotné ceny. Více informací najdete na http://www.zoobrno.cz/pro-deti-a-skoly/souteze/ochrana-prirody-po-vzniku-samostatneho-ceskoslovenska.

Soutěž je součástí projektu Re:publika 1918 – 2018, který se v Brně uskuteční od 25. května do 17. června a připomene právě výročí 100 let vzniku samostatného Československa. V rámci tohoto festivalu proběhne celá řada kulturních, společenských i sportovních akcí pro všechny generace. Z těch největších půjde například o reprezentativní výstavu Avant Garde, která představí příběhy ikon tuzemského designu v průběhu stoleté historie nebo o mezinárodní festival Dance Brno 100 - přehlídku prvních baletních souborů nástupnických států Rakousko-Uherska. Oslavy bude doprovázet projekt 100 let 100 knih s připomínkami významných autorů a jejich děl, součástí slavnosti se stane také Re:lax sportovní zóna zachycující sportovní disciplíny v historickém kontextu.

Zdroj: ZOO Brno
Autor:
Vydáno: