Špízy

Pomalinku se nám blíží jaro a s ním přichází i nejrůznější práce na zahradách a také slunečné dny a teplejší večery. Jistě se mnozí z vás těší na posezení s přáteli u táboráku nebo na grilovací sešlosti, kdy se vůně připravovaných jídel line do dáli a zastavují se u vás i nezvaní hosté, aby s vámi poseděli a popovídali si.

A co zvaným i náhodným hostům nabídnout? Nabízím dva lehké recepty na špízy, které můžete připravit jak doma, tak také na zahradě na grilu. Jen dávejte velký pozor při manipulaci s ohněm a s grilovacím zařízením a dodržujte všechny bezpečností předpisy.

Špízy pana uzenáře

Potřebujeme:
200 g paprikové klobásy
200 g libové anglické slaniny
200 g uzeného masa
3 středně velké cibule
3 rajčata
3 lžíce oleje
1 lžička grilovacího koření

Postup:
Klobásu, slaninu a uzené maso nakrájíme na kousky. Po té nakrájíme cibuli a rajčata na plátky. Všechny suroviny střídavě napichujeme na grilovací jehly.
Olej smícháme s grilovacím kořením a špízy s touto směsí během grilování potíráme. Jako příloha je vhodný chléb a zeleninový salát.

Špízy gurmán

Potřebujeme:
400 g svíčkové
100 g libové anglické slaniny
2 cibule
2 rajčata
100 g papriky
100 g čerstvých žampionů
3 lžíce oleje
1 lžička grilovacího koření
sůl

Postup:
Maso, slaninu a zeleninu nakrájíme na plátky. Všechny pokrájené suroviny střídavě napichujeme společně s omytými žampiony na grilovací jehly. Olej smícháme s grilovacím kořením a solí a špízy s touto směsí během grilování potíráme. Jako příloha je vhodná bageta a zeleninový salát.

Autor:
Vydáno: