Soutěžní odpoledne se zvířátky aneb druhá část Světového dne zvířat

Druhá část projektu ke Světovému dni zvířat pokračoval ve školní družině a klubu. Vzhledem k nepříznivému počasí, letos ve školní družině druhého oddělení.

Soutěžní odpoledne se zvířátky aneb druhá část Světového dne zvířat

Skončilo páteční vyučování, jsme po obědě a všichni společně odcházíme do družiny prvního oddělení. Zde je pro nás přichystán program Světového dne zvířat. Po krátkém úvodním slově jsme shlédli krátkou ukázku o zvířatech – „Bláznivá zvířata aneb zvířata blázní“. V této ukázce jsme se seznámili se zvířaty, která nežijí ve volné přírodě u nás, ale na jiných světadílech. Asi po dvaceti minutové ukázce se dostáváme k druhému úkolu. Odcházíme do družiny druhého oddělení, sedáme podle skupin. Následuje kvíz znalostí. Je pro nás připravená soutěž, pod názvem Poznáš mě? K soutěži nám sloužilo mačkací zařízení, které jsme si oblíbili. V jedenácti otázkách lze získat mnoho bodů. Kdo se přihlásí jako první, získává pět bodů. Jeho odpověď neměla nápovědy. Ale již pak v této otázce nepokračuje. Pak nám dala paní vychovatelka Lucka, která toto odpoledne připravila několik možností, a my se mohli opět přihlásit. Pokud byla odpověď správná, získali jsme dva body. Po jedenácti otázkách pokračujeme v další soutěži. Lucka nám ukazuje obrázky a my hádáme, co to je. Opět bodujeme a připisujeme si do svého bodování cenné body. Dál již pokračujeme přírodovědnou hrou. V prostorech prvního oddělení je na koberci několik obrázků, které mají být pro naše nejmenší prvňáky, zároveň s nimi jsou na lístečkách napsána rodová a druhová jména některých druhů zvířat. Naším úkole je, podle toho co máme hledat – savce, ryby, ptáky, hmyz – jeden název, prvňáčci obrázek. Když je koberec prázdný, jdeme spočítat body. Za správnou odpověď získáváme dva body, pokud jsme přinesli něco jiného než to, co bylo pro naši skupinu, máme bod dolů. Dávali jsme si velký pozor, abychom někdo nepřines špatnou odpověď a tím nepřišel o drahocenné body. Když je vše splněno, následuje spočítání všech bodů a vyhlášení nejlepších. A jak to tedy dopadlo?

1. místo: 3. skupina 58 bodů
2. místo: 1. a 2. skupina 55 bodů
3. místo: 4. skupina 50 bodů

Výsledky jsou velice vyrovnané a je mezi jednotlivými skupinami minimální rozdíl. Při vyhlášení výsledků obdrží každý sladkou odměnu. Skupina třetí k sladkosti dostala ještě omalovánky. Všem blahopřejeme a těšíme se na další podobnou soutěž.

Autor:
Vydáno: