Soutěže Fíha Dýha se zúčastnilo 1300 škol a školek: vítězové zamíří zážitky a vzděláním

Nejen to jsou vybrané odměny a cesty za poznáním a zábavou do vzdělávacích a volnočasových zařízení. Po českých luzích a hájích se tak již brzy rozjedou výherci soutěže Fíha Dýha od těch nejmenších tříletých, až po ty nejstarší na hranici plnoletosti. Díky zručnosti a chuti tvořit se v soutěži sešlo hned několik stovek fotografií soutěžních výrobků z různých koutů České republiky, aby se utkaly o ten nejhezčí a nejnápaditější, a to na libovolné téma.

Soutěže Fíha Dýha se zúčastnilo 1300 škol a školek: vítězové zamíří zážitky a vzděláním

Soutěž na Facebooku byla odstartována 28. dubna. Školky, školy a další zařízení měly necelých šest týdnů na to, aby zaslaly fotografie výrobků z dýhy do soutěže a následně je prostřednictvím Facebooku sdílely a sbíraly hlasy. Soutěžilo se v několika kategoriích a prvenství si odnesly fotografie, kterým při ukončení hlasování 6. června bylo uděleno nejvíce „like“.

Jednotliví vítězové jsou již známí. Všichni účastníci se v minulosti zapojili do projektu Fíha Dýha, na který soutěž navázala - mateřské, základní, střední a umělecké školy i volnočasové organizace obdržely krabici s dýhou a tvoření mohlo začít. Lákavou hlavní výhrou byl volný vstup pro celou třídu do volnočasového nebo vzdělávacího zařízení na území České republiky dle vlastního výběru.

Zástupci partnerů projektu firem Sapeli a.s., Jitona a.s., Danzer Bohemia Dýhárna s.r.o. a Jan Ficek Dřevovýroba s.r.o. se již rozjeli do vítězných škol, aby předali zasloužené certifikáty a zapůjčili si vítězné výrobky. Ty budou vystaveny ve vzorkových nebo firemních prodejnách společností Sapeli a.s. a Jitona a.s. po dobu několika týdnů.

„Použité výtvarné postupy a celkové pojetí práce s dýhou nás překvapily a velmi potěšily. Snad nejen Facebooková stránka, ale i účast základní školy z České Kamenice v pořadu České televize Sama doma poslouží jako inspirace pro ostatní. V rámci natáčení byly představeny různé možnosti, jak s dětmi tvořit a díky nadšení, které z nich bylo patrné, je jasné, že si práci opravdu užívají,“ shrnuje Ing. Václav Bradáč - CEO, místopředseda představenstva firmy Sapeli a.s.

První místo v kategorii mateřských škol putovalo do MŠ Polička-Město, odkud se děti v prvním červencovém týdnu vydají do rodinného zábavného parku v Brně. Lovosická ZŠ Všehrdova získala za své dárky ke Dni matek výlet na zámek Loučeň, kterým přivítají
nový školní rok. Vítězná ZŠ Herálec v kategorii II. stupeň ZŠ se vydá okusit adrenalinovou zábavu na jednokolkách a trampolínách, zatímco výherci za střední školy, děti z Jedličkova ústavu, prozkoumají zblízka zvířata v ZOO Praha. Do lanového centra se vypraví Turistický oddíl mládeže Tuři, vítězové kategorie volnočasových organizací.

Partneři projektu se také rozhodli udělit speciální cenu poroty Dětskému domovu se školou a SVP z Prahy za neotřelou a originální gigantickou květinu. Jednotlivé výlety a pobyty budou realizované buď v průběhu letních prázdnin nebo v záři po návratu do školních lavic.

V tomto školním roce se do projektu Fíha Dýha zapojilo více jak 1300 škol a školek, proto bude pokračovat i v roce následujícím. Více informací o projektu Fíha Dýha a partnerech na www.fihadyha.cz a Facebookovém profilu Fíha Dýha.

Autor:
Vydáno: