Soutěž „Jsi zvířecí znalec?“ zná své vítěze. Odměna je nemine

Tolik se jich sešlo ve speciálním boxu na pokladně táborské zoologické zahrady během devíti týdnů, po které trvala vědomostní soutěž „Jsi zvířecí znalec“. Správně vyplněné hrací karty prokázaly, že s přírodními znalostmi na tom děti z regionu nejsou vůbec špatně. Tři vylosovaní „zvířecí znalci“ se mohou těšit na volné vstupenky, další tři v pořadí dostanou knihu o záchraně ZOO Tábor.

Počet správných odpovědí nás příjemně překvapil. Jsme rádi, že se do soutěže zapojilo tolik dětí. Cílem nebylo jen ověřit jejich znalosti, ale přimět je zjistit něco nového. Odpovědi na všechny otázky šlo totiž nalézt v areálu zoologické zahrady u popisků jednotlivých zvířat. Naším cílem není jen ochrana ohrožených druhů zvířat, ale také vzdělávání návštěvníků,“ prohlásil mluvčí ZOO Tábor Filip Sušanka.

Soutěž trvala devět týdnů od 11. ledna až do 13. dubna. Jména všech výherců zoo zveřejní na svých facebookových stránkách poté, co je všechny zkontaktuje. Na stejném místě se postupně objeví také básničky, které o uplynulém víkendu vyměnili nejmladší návštěvníci za vstupenky v rámci akce „Za básničku do ZOO“.

Zdroj: ZOO Tábor
Autor:
Vydáno: