Smetanový mls

Tak se ani není čemu divit, že dnes to bude recept, který je sladký. Není to nic moc složitého. Je zapotřebí opravdu málo surovin. Recept je nazvaný podle hlavní přísady a tou je smetana. Nejdříve si musíme připravit želatinu. Ta se dá nabobtnat do vlažné vody. Pak přijde na řadu vanilkový lusk. Ten se podélně rozpůlí a vyškrábe se dužina.

Do kastrůlku si dáme smetanu a pomalu zahříváme. Přidáme do ní dužinu, i celý vanilkový lusk a cukr a vaříme zhruba patnáct minut. Smetana se po té čtvrt hodině odstaví a vanilkový lusk se z ní vyndá. Pak se vymačká želatina a přidá se do smetany. Nechá se to rozpustit. To je v podstatě všechno. Tímto mlsem se naplní misky. Ještě předtím se ale musí vypláchnout studenou vodou.

Nedoporučuje se to jíst teplé. Je lepší nechat to vychladit v lednici zhruba tak ty čtyři hodiny. Může se to i ozdobit těsně před podáváním. Kdo si na to tedy potrpí. Mohou se dát různé druhy ovoce. Nejčastěji však jahody nebo mandarinky. K tomu se dá dodat i lístek máty či něčeho podobného. Jak je vidět, nezabere to příliš mnoho času na přípravu.

Autor:
Vydáno: