Slepované perníčky

Perníčky má rádo spoustu lidí, ale do jejich přípravy se většině nechce. Není to nic složitého, dnes to budou takové netradiční jakoby, budou se totiž slepovat.

Ve vodní lázni šleháme pískový cukr, máslo neboli Heru, vejce, med a skořici. K tomu přidáme trochu jedlé sody, ale kdo nechce, tak nemusí. Tuto směs třeme zhruba dvě minuty. Ještě za horka zpracujeme na vále s přidáním hladké mouky. A to je v podstatě všechno, půjdeme nyní válet.

Vyválíme zhruba na 5 mm plát a vykrajujeme malá kolečka. Klademe je na plech na pečící papír nebo si plech vymastíme a pečeme v předehřáté troubě. Perníčky by měly být dále od sebe, nabydou. Upečené je slepujeme krémem.

Krém si připravíme jednoduše. Uvaříme ho jako hustou kaši z másla neboli Hery, hladké mouky a mléka. Tuhle směs necháme po uvaření vychladnout. Utřeme si moučkový cukr a máslo a spojíme se studenou kaší, kterou jsme si předem uvařili. To je celé. Můžeme potom ozdobit čokoládovou nebo jahodovou polevou.

Autor:
Vydáno: